Aeroportul Internațional Cluj anunță reluarea zborurilor spre Emiratele Arabe Unite, operate de compania aeriană Wizz Air

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță decizia companiei  Wizz Air de a relua zborurile sale regulează spre Emiratele Arabe Unite, începând din 7 octombrie 2021, după o întrerupere de aproximativ 1 an și jumătate, cauzată în mod evident de împrejurări răspândirii pandemiei SARS CoV2 (Covid-19), la nivel european și global.

Datorită măsuri mai permisive ale restricțiilor de călătorie din Dubai, zboruri inițial programate pe ruta Cluj-Napoca – Abu Dhabi, cu începere din 7 octombrie, vor fi redirecționate către Aeroportul Internațional Dubai. 

Reluarea zborurilor Cluj – Dubai răspunde necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe toate segmentele de trafic – business, etnic sau turistic, oferind opțiuni atractive de călătorie, fiind astfel posibil de călători mai departe către diverse destinații din lume lume, respectiv din Africa, Europa, Asia Centrală și de Sud-Est și Orientul Mijlociu.

 

Directorul General al Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, domnul David Ciceo, a declarat: „ Decizia companiei aeriene Wizz Air de a relua zborurile către unul dintre cele mai importante hub-uri la nivel mondial despre o oportunitate de care pasagerii noștri pot beneficia și va conduce implicit la dezvoltarea relațiilor economice și turistice pentru întreaga regiune. Acest lucru ne confirmă încrederea în recuperarea treptată a pieței și necesitatea de a continua eforturile noastre de redresare a traficului de pasageri ” .

 

Zborurile spre destinația Dubai vor fi operate de compania Wizz Air pentru început cu o regularitate de 1 frecvență / săptămână, joi, urmând ca din 31 octombrie 2021, odată cu începerea sezonului de iarnă, zborurile să fie efectuate cu 2 frecvențe / săptămână, joi și duminică, până la finalul sezonului de vară 2022.

 

Luând în considerare și destinația Abu Dhabi / Dubai, compania Wizz Air oferă în total de pe baza sa din Cluj-Napoca, 35 de zbor reglementat către 14 țări din Europa și Orientul Mijlociu, până la finalul anului 2021 încă alte 4 destinații sunt programate a fi reluate / lansate, după cum urmează: Hamburg și Billund (din 31 octombrie 2021), respectiv Karlsruhe Baden Baden (din 1 noiembrie 2021) și Liverpool (din 2 noiembrie 2021).

 

Pasagerii care călătoresc din România în Dubai trebuie să aibă un test PCR negativ COVID-19 realizat cu 72 de ore înainte de plecare și se poate face un alt test la sosire. Rezultatele testului trebuie să fie tipărite în engleză sau arabă. Rezultatele electronice nu sunt acceptate. 

 Dacă se efectuează un test la aeroport, pasagerii vor rămâne în reședința lor până la primirea rezultatelor. De asemenea, pasagerii trebuie să dețină o asigurare medicală internațională care acoperă COVID-19 și vor fi obligați să se descarce și să se înregistreze pe aplicații speciale pentru mobil „Al Hosn”.  

Pasagerii care călătoresc în Dubai sunt sfătuiți să verifice în mod regulat condiții de călătorie, deoarece pot apărea schimbări de ultim moment. 

 

Mai multe informații despre orarul de zbor propus de către compania aeriană și rezervări pot fi consultate accesând site-ul www.wizzair.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: