Românii s-au orientat anul acesta spre destinaţii care în urmă cu ceva ani nici măcar nu existau pe harta turistică a ţării, iar printre acestea se numără Viscri, Criţ, Saschiz din judeţul Braşov, zona lacului Tarniţa de lângă Cluj sau sate precum Lunca de Sus din Harghita şi Breb din Maramureş, arată un studiu al unei platforme de rezervări hoteliere.
Astfel de destinaţii în care nu se făcea turism la nivelul actual în urmă cu 20 de ani primesc acum mii de turişti şi investitori care construiesc pensiuni şi facilităţi pentru turişti. Preţul unei nopţi de cazare începe de la 185 lei/noapte pentru două persoane şi poate depăşi 350 lei, în funcţie de condiţiile de cazare şi serviciile incluse.
“Românii au preferinţe dintre cele mai diverse în ceea ce priveşte destinaţiile interne în care caută să îşi petreacă îndelung aşteptatele vacanţe. Astfel, românii nu s-au orientat doar spre litoral sau Valea Prahovei aşa cum eram obişnuiţi, ci pare că şi-au îndreptat atenţia şi spre alte zone mai puţin populare, care s-au dezvoltat accelerat în ultimii ani şi care, odată descoperite, s-au bucurat de tot mai mulţi vizitatori. Printre aceste “noi” puncte de interes se numără suita de sate săseşti, unde te poţi bucura pe deplin de autenticitate, linişte, tradiţii şi mâncare delicioasă, preparată de cele mai multe ori de gazdele primitoare, cu ingrediente din grădina proprie. Viscri, Biertan, Criţ sau Mesendorf sunt doar câteva exemple, zona satelor săseşti din sud-estul Transilvaniei numărând în prezent circa 150 de mici sate şi aşezări rurale, întinse pe o suprafaţă de aproximativ 300.000 de ha”, se precizează în studiul platformei Travelminit.
Localitatea Viscri a fost poziţionată pe harta turismului ţării noastre o dată cu vizitele recurente ale Prinţului Charles şi tot aceste vizite au impulsionat turismul în zonă. Preţul unei nopţi de cazare în Viscri începe de la 177 lei pe noapte, pentru două persoane.
…..