Vremea devine din nou caniculară.

Luni temperaturile continuă să crească şi la amiază vom avea caniculă şi un disconfort termic pronunţat în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureşului şi în sud-vestul Transilvaniei.

Cerul va fi curat şi ploile apar doar pe spaţii mici în vest, centru şi nord. Maximele pornesc de la 28 de grade pe litoral şi în Bucovina şi vor ajunge până la 36 de grade în Câmpia de Vest.

În Dobrogea şi Bărăganul avem o zi însorită şi o amiază călduroasă, temperaturile continuă să crească şi ajung pe la 32…33 de grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii vor fi rari pe timpul zilei vântul va sufla slab şi se încălzeşte uşor.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 2…3 grade peste cele de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se face foarte cald după prânz. Maximele ating 35 de grade în estul Marmuresului, iar ploile apar pe suprafeţe restrânse. Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Temperaturile urcă până la 36 de grade şi zăpuşeala va creşte după prânz. Spre seară apar şi câteva averse prin Crisanei şi în zonele înalte iar vântul va avea intensificări în Munţii Banatului.

Se face foarte cald şi în zona Transilvaniei. Dimineaţa, în depresiuni este răcoare şi apare ceaţă, însă temperaturile cresc de la o oră la alta şi ajung la 34-35 de grade în vestul provinciei. La munte, mai pe seara, e posibil să plouă pe suprafeţe restrânse.

În Oltenia ne aşteaptă o zi însorită şi caniculară. Maximele ating 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi.

În ţinuturile sudice nu prea zărim norii şi căldura va fi greu de suportat după prânz. Prin Lunca Dunării se ating 34 de grade şi disconfortul termic va creşte.

În Bucureşti, soarele străluceşte pe tot parcursul zilei, se mai încălzeşte puţin şi la amiază se ating 33 de grade Celsius.

La munte, atmosfera va fi plăcută în prima parte a zilei, însă mai târziu se adunã norii şi vor aduce câteva averse. Vântul va sufla mai tare în Munţii Banatului, dar şi pe timpul ploilor.

Pe litoral, se anunţă soare şi vânt domol. Se ating 30 de grade pe plajă şi disconfortul termic va creşte.

Marți canicula se intensificã în vestul şi sudul țării, pe unde se ating 37 de grade la umbră. Din a doua parte a zilei, vor fi ploi zgomotoase, în nord-vestul, nordul şi centrul țării.

Miercuri, aerul fierbinte persistă cam peste tot, iar spre seară apar averse la deal şi la munte.

Joi, căldura va fi năucitoare, iar în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, se pot atinge 40 de grade. Cerul va fi variabil, dar mai sunt şi câteva averse în nord-est şi pe la munte.

Leave A Comment