Jocurile Olimpice: artiștii japonezi au transformat steagurile țărilor participante în samurai anime. Personajul inspirat din drapelul României este un vânător de vampiri

July 24, 2021
425 Views

Un grup de artiști japonezi speră să ajute oamenii să îmbrățișeze atât spiritul olimpic, cât și cultura japoneză, folosindu-se de steagurile țărilor participante pentru a inventa personaje samurai, desenate în stil anime.

Mai multe națiuni, printre care și România, sunt reprezentate în proiectul World Flags. „Samuraii sunt unici pentru Japonia și vrem ca toată lumea să cunoască cultura tradițională japoneză”, a spus creatorul Kamaya Yamamoto, citat de BBC. Artiștii au cercetat semnificația și istoria steagului fiecărei țări, precum și culorile și designul, intrând apoi în detalii privind cultura națiunii. De exemplu, deoarece steagul mexican prezintă un vultur cocoțat pe un cactus, care mănâncă un șarpe, Yamamoto a amestecat aceste elemente pentru a crea un samurai având aceste simboluri. „Sperăm că aceasta poate fi o modalitate prin care oamenii pot învăța despre alte țări”, spune Kozo Yamada, un alt artist implicat în proiect.

Haji al României
Personajul inspirat din steagul României se numește Blade child, Haji, în japoneză. În povestea imaginată de artiștii japonezi se vorbește despre taximetriști și despre obiceiul lor de a păcăli clienții, iar referitor la personaj se spune că ”principala lui ocupație este să scape lumea de vampiri. ”Când găsește un vampir, crucea din ochii lui luminează în roșu”, spun artiștii japonezi.

Haji poartă pe cap o coroană, iar simbolurile regiunilor istorice ale României apar ca elemente decorative pe costumul personajului.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: