Legi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis

July 20, 2021
331 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru promulgarea mai multor legi.

Între cele şase legi promulgate de şeful statului se numără actul normativ privind aprobarea OUG nr. 187/2020 pentru modificarea OUG nr. 144/2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţiile de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar/universitar 2020 – 2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2.

“Cheltuielile aferente echipamentelor de protecţie medicală/dispozitivelor medicale, dezinfectanţilor şi containerelor sanitare mobile sunt eligibile în măsura în care sunt folosite pentru activităţile didactice, pe perioada de valabilitate a acestora, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023. (…) Ghidurile solicitantului, aprobate prin ordin al ministrului investiţiilor şi proiectelor europene, prin care se stabilesc regulile de finanţare a echipamentelor de protecţie medicală/dispozitivelor medicale, dezinfectanţilor şi containerelor sanitare mobile, se modifică în mod corespunzător”, prevede legea.

Preşedintele Iohannis a mai promulgat:

* Legea pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii – ISC;

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: