Cluj-Napoca va ajunge la 1 milion de locuitori în 10 ani

July 15, 2021
277 Views

Zona metropolitană a Clujului va ajunge la 1 milion de locuitori în 10-12 ani, la actualul ritm de dezvoltare. Asta înseamnă, practic, o dublare a populației din Cluj-Napoca și localitățile limitrofe.

Populația zonei metropolitane a Clujului se va dubla în următorul deceniu și va ajunge la 1 milion de persoane dacă se menține actualul ritm de creștere, scrie Monitorul de Cluj.

Cluj-Napoca va deveni astfel al doilea oraș al țării cu peste 1 milion de locuitori, după București.

„În acest moment, în miezul zonei metropilitane Cluj, mai exact Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Apahida și Gilău putem vorbi de o populație de 500.000 de locuitori. Dacă adăugăm și studenții vom ajunge la 550.000 de locuitori, în timp ce alți 40-50.000 de cetățeni vin în Cluj-Napoca pentru deplasările cu avionul sau la spitale”, a declarat Zoltan Coroian, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.
Coroian a mai adăugat că în zona metropolitană din Cluj și București au fost înregistrate valori mari de creștere a populație, în timp ce în alte zone ale țării situația este total opusă.

„În ultimii 12 ani avem o creștere de aproximativ 5% pe an, în zona metropolitană. Conform unor estimări, în 10-12 ani probabil vom ajunge la 1 milion de locuitori. Din acest motiv trebuie să ne pregătim de acum. Zonele metropolitane din București și Cluj sunt singurele care sunt au populația în creștere, în restul țării este în descreștere”, a declarat Coroian.

Leave A Comment