Continuă realizarea de accese pentru cele peste 2000 de proprietăți situate pe drumurile județene recent reabilitate

Consiliul Județean Cluj continuă, în ritm susținut, execuția lucrărilor care au ca obiect asigurarea scurgerii și evacuării apelor de suprafață pe mai multe drumuri județene recent reabilitate.

Sunt vizate, în principal, lucrări de refacere/realizare de noi podețe pe drumurile laterale, amenajarea de șanțuri și rigole, amplasarea de tuburi de scurgere, dar și construirea de accese la gospodăriile și proprietățile amplasate pe drumurile județene.

Concret, în această etapă a investiției, lucrările se desfășoară pe DJ 109B Fundătura – Cornești, unde au fost deja realizate 232 de accese la proprietăți, din cele peste 460 prevăzute în proiect.

De asemenea, pe DJ 109D, în localitatea Jucu, lucrările sunt, practic, finalizate, fiind executate 46 de accese la proprietăți din cele 47 prevăzute, în cazul ultimului acces fiind necesară realizarea prealabilă a unui racord la rețeaua de canalizare.

În ceea ce privește DJ 107N Băișoara – Moara de Pădure – Valea Ierii, au fost executate 60 de accese la proprietăți din cele 80 prevăzute.

Pe DJ 107L Lita – Crăiești – Petreștii de Jos au fost finalizate 81 de accese la proprietăți din cele 190 prevăzute, pe DJ 105T Popești – Corușu – Săliștea Nouă – Săliștea Veche au fost finalizate 150 de accese la proprietăți din cele 431 prevăzute, în timp ce pe DJ 161B Bogata – Călărași, din cele 158 de accese prevăzute au fost finalizate 86.

Totodată, pe DJ 108B Viile Dejului – Bobâlna – limită cu județul Sălaj au fost finalizate și recepționate toate cele 258 de accese prevăzute, iar pe DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, unde este prevăzută realizarea a 449 de accese la proprietăți, au fost finalizate 80.

Nu în ultimul rând, pe DJ 161H, în localitatea Suatu, au fost realizate 38 de accese din cele 80 prevăzute, iar pe DJ 151C Tritenii de Jos au fost executate primele 50 de accese din cele 165 prevăzute.

La finalizarea proiectului, un număr de 2.084 de proprietăți situate pe nu mai puțin de 15 drumuri județene vor beneficia de acces reabilitat la drumurile județene. De asemenea, dacă situația o va impune, Consiliul Județean Cluj a luat în calcul posibilitatea realizării a circa 1.000 de accese suplimentare.

Leave A Comment

%d bloggers like this: