Vremea se menţine instabilă până la final de iunie. Prognoza meteorologilor pe următoarele patru săptămâni

June 12, 2021
294 Views

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi estimări meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea se menţine instabilă şi uşor răcoroasă în săptămâna care urmează în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile încep să crească abia la final de iunie, iar luna iulie aduce vreme foarte caldă, spun specialiştii ANM.

În perioada 14 iunie- 21 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului.
Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a ţării, iar în rest va fi în general deficitar.

De pe 21 iunie până pe 28 iunie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.
Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale, în perioada 28 iunie – 5 iulie, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Mediile valorilor termice de pe 5 până pe 12 iulie, se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în extremitatea de vest a teritoriului.
Cantităţile de precipitaţii, estimate pentru această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.

Leave A Comment

%d bloggers like this: