Unitatea Speciala de Aviatie Cluj-Napoca – misiune Cetatea Poenari

 Elicopter al Inspectoratului General de Aviație a fost solicitat de către Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş pentru transportul unui sistem automatizat de încasare şi a materialelor de montare a acestuia la cetatea Poenari, situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeşului, lângă localitatea Arefu, judeţul Argeş.

Având în vedere locaţia, dar şi faptul că materialele nu puteau fi transportate rutier, în data de 07.09.2021, personalul navigant, din Inspectoratul General de Aviație și Unitatea Specială de Cluj-Napoca cu elicopterul Mi-17, nr. 108, a efectuat o misiune la solicitarea Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş în sprijinul Muzeului Judeţean Argeş, pentru transportul unui sistem automatizat de încasare a biletelor, împreună cu toate materialele de montare montajului şi anume ciment, nisipi şi apă.

Scopul transportului acestor materiale a fost pentru modernizarea şi pregătirea Cetății Poienari pentru vizitatorii acesteia.

De asemenea, personalul navigant din Inspectoratul General de Aviație și Unitatea Specială de Cluj-Napoca cu elicopterul Mi-17 a mai executat o misiune în sprijinul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş prin transportul a 30 de stălpi de marcaj pentru fi amplasați pe traseele montane de pe Creasta Făgăraşului, pentru a înlocui sau completa stâlpii existenți.

Scopul acestei misiuni în comun este că suntem la datorie pentru siguranța și binele oamenilor care iubesc drumeţia.

Leave A Comment