Marinela Marc, Inspector școlar general – Mesaj pentru absolvenții claselor a XII-a

Dragi absolvenți ai liceului, promoția 2021,
În această zi, în toată țara, mii de familii trăiesc momente de emoție maximă, prilejuite de absolvirea liceului, momente încărcate de trăiri profunde, atât pentru voi, cât şi pentru cadrele didactice și, în mod deosebit, pentru părinţi, rude și prieteni.
Dragi absolvenți, chiar dacă am traversat în ultimii doi ani școlari o perioadă foarte grea și, până nu demult, chiar organizarea unor festivități de absolvire era o incertitudine, să nu uitați că sunteți o generație puternică și sunt sigură că veți trece peste orice și că vă veți bucura la ULTIMA ORĂ DE DIRIGENȚIE, amintindu-vă de toate clipele petrecute împreună, de la momentul în care ați pășit sfioși pe porțile liceului, până la transformarea în tinerii minunați de azi.
Iată că au trecut patru ani şi ne aflăm astăzi la un moment de bilanţ, dar şi în faţa unui nou început. Au trecut patru ani de studii, cu atâtea ore de curs, teorie și laboratoare, cu experiențele de învățare online din ultimii doi ani școlari, dar, mai ales, au fost patru ani în care, încet, dar sigur, pe măsură ce timpul a trecut, copiii sfioși de acum patru ani s-au transformat în tinerii minunați de azi, care au acumulat informaţii noi și s-au dezvoltat profesional și uman.
Dragi absolvenţi, se încheie azi o nouă etapă din viața voastră de liceeni. Și pentru noi, profesorii, această etapă a înseamnat o nouă acumulare de experiențe, de emoții și împliniri trăite alături de voi, în timp ce v-am condus o vreme pașii de-a lungul drumului devenirii. Dacă am reușit, atunci înseamnă că vom fi mândri la un moment dat să spunem că ați fost elevii noștri. Noi profesorii v-am fost alături, pentru a vă călăuzi pe acest drum, pentru a vă oferi, nu atât cunoștințe, cât mai ales pentru a vă modela ca oameni, pentru a sădi în sufletele voastre încrederea și respectul pentru valorile umane fundamentale: respectul pentru oameni, cultivarea binelui și a adevărului, a speranței, încrederii și responsabilității.
Să nu uitați că pe parcursul acestor ani, părinții voștri au fost mereu alături de voi, asigurându-vă bunăstarea şi condiţiile necesare studiilor, că au suferit alături de voi în momentele mai dificile şi că v-au susţinut în devenirea voastră profesională și umană. Astăzi, se bucură din plin de reuşita voastră, de faptul că eforturile depuse de ei le recompensează pe ale voastre.
Sperăm ca tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă dechidă uși în viață, dar cel mai important e să vă ajute să vă prețuiți timpul. Prețuiți cât puteți anii aceștia frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație, să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat până în acest moment înseamnă enorm şi trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre.
În încheiere, dragi absolvenţi, doresc ca acest nou început să vă aducă entuziasm şi succes, forţă şi energie în faţa greutăţilor, speranţă și încredere în viitor!
Să vă îmbogăţiţi în cunoaştere, bunătate şi respect, valori pe care, dobândindu-le, le veţi folosi întreaga viaţă. Ceea ce ați învăţat în liceu vă va fi de folos timp îndelungat şi va determina modul în care veţi face faţă unei lumi aflate în continuă transformare! Să treceți cu bine examenul maturității, singurul care vă permite accesul real spre desăvârșirea studiilor în mediul academic, ceea ce vă crește șansele integrării cu succes pe piața muncii. Nu vă lăsați amăgiți de falsele modele care promovează calea ușoară de a reusi în viață, pentru că viata însăși ne-a demonstrat că nu este așa și că nu veți putea răzbi în viață decât prin ceea ce veți ști să faceți și printr-o foarte bună pregătire, prin cunoștințe de cultură generală și de specialitate.
Să vă bucuraţi din plin de anii aceștia minunați și să nu vă pierdeți niciodată speranta că depinde doar de voi să vi se împlinească visele!
Marinela Marc, Inspector școlar general

Leave A Comment

%d bloggers like this: