Cluj Arena găzduiește în acest sfârșit de săptămână Campionatul Național de Atletism

June 5, 2021
435 Views

Cluj Arena, stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii, găzduiește începând de vineri, 4 iunie a.c., Campionatul Național de Seniori și Seniori U23 – etapa finală, competiție organizată de Federația Română de Atletism.

Timp de două zile, peste 350 de sportivi din toate colțurile țării se vor întrece pentru un loc pe podium, la finalul competiției. Printre acești atleți de excepție se numără și două sportive calificate la Jocurile Olimpice ce vor avea loc în acest an la Tokyo, respectiv Florentina Marincu Iușco și Alina Rotaru Kottmann.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe,,Cluj Arena a dovedit în acest deceniu de funcționare că dispune de infrastructura adecvată și de condițiile necesare pentru a găzdui competiții sportive de toate categoriile. Dovadă, sunt, de altfel, numeroasele evenimente de prim rang pe care le-am găzduit. Faptul că am ales, încă de la început, ca acest stadion să dispună și de o pistă de atletism omologată la nivel internațional a făcut posibil ca, pentru al patrulea an consecutiv, acest campionat să reunească la Cluj elita atleților din întreaga țară.”

Cei 212 băieți și cele 142 de fete participante la competiție se vor întrece în diferite probe constând în sărituri, garduri, obstacole, înălțime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan și suliță. Probele de 3.000 m masculin/feminin și 5.000 m feminin nu fac parte din Campionatul Național, acestea reprezentând doar curse de selecție pentru Campionatul European pe Echipe.

Accesul spectatorilor la eveniment va fi permis, conform HG nr. 531/2021, cu mdificările și completările ulterioare, în limita a 25% din capacitatea stadionului, pentru: persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: