O tranșă-record de peste un milion de doze de vaccin Pfizer ajunge luni în România. Cele mai multe doze, în București

May 31, 2021
213 Views

O nouă tranșă de 1.091.610 doze de vaccin Pfizer va intra în România, luni, 31 mai, cea mai mare tranşă de până acum, a anunțat duminică, Comitetul de coordonare a vaccinării. De asemenea, Andrei Baciu, secretar de stat în ministerul Sănătății, a transmis că sunt pregătite trei aeronave care vor transporta dozele în siguranță.

Încă de săptămâna trecută autoritățile au anunțat că la începutul lunii iunie România va primi săptămânal câte un milion de doze de la compania Pfizer. Astfel, până la finalul lunii iunie țara noastră va primi 4 milioane de doze de vaccin de la compania Pfizer.

Primul transport ajunge, luni, iar anunțul a fost făcut de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pe pagina sa de Facebook.

„Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. Trei aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara”, a transmis Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

Cum vor fi distribuite dozele:

-Centrul Național de Stocare București: 713.700 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 58.500 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Iași: 87.750 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 67.860 doze;

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: