Când se pot vaccina anti-Covid copiii cu vârsta între 12 și 15 ani în România. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

După ce vaccinarea copiilor de 12-15 ani cu Pfizer a fost aprobată vineri, 28 mai, de Agenția Europeană a Medicamentului, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat, pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, că, la începutul lunii iunie, copiii din România vor putea fi programați la imunizare prin intermediul părinților.

Într-un mesaj video publicat astăzi, 28 mai, pe Facebook și pe YouTube, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a transmis că „în acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin cont.

Valeriu Gheorghiță a explicat că procesul de vaccinare se poate efectua în centrele existente, în cabinetele de medicină de familie și în cadrul unor evenimente de tip maraton de vaccinare sau centre de tip drive-through.

Schema de vaccinare este aceeași ca și la adulți, potrivit medicului infecționist militar.

“Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.”

„Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. Practic, în grupul copiilor vaccinați, nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a mai afirmat Gheorghiță.

Organul de supraveghere a medicamentelor din UE a dat vineri, 28 mai, undă verde pentru vaccinarea copiilor de la 12 la 15 ani împotriva coronavirusului cu serul de la Pfizer.

Agenția Europeană a Medicamentului a precizat că este necesară vaccinarea cu două doze a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la un interval de cel puţin trei săptămâni.

Leave A Comment

%d bloggers like this: