Investiție de 152 de milioane de dolari a Forțelor Aeriene ale SUA în baza de la Câmpia Turzii

Forțele Aeriene ale Statelor Unite vor investi 152 de milioane de dolari în îmbunătățiri substanțiale ale bazei de la Câmpia Turzii, începând din această vară. Forțele Aeriene ale SUA vor să își consolideze prezența și să sprijine misiuni NATO mai mari în regiunea strategică a Mării Negre, anunță Stars and Stripes.

Investițiile în infrastructura bazei aeriene de la Câmpia Turzii, județul Cluj, vor permite transporturile cargo, să găzduiască avioane de vânătoare și personalul desfășurat și să răspundă rapid la orice problemă de securitate din regiune, au anunțat Forțele Aeriene ale Statelor Unite. Modernizările vor permite, de asemenea, să primească și să stocheze muniții în siguranță.

Este de așteptat ca baza de la Câmpia Turzii să servească drept centru de rotație a forțelor americane.

Investiția este suportată din „Inițiativa de Decurajare Europeană”, un program lansat în anul 2014 în sprijinul aliaților din Europa, după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

„Baza aeriană Câmpia Turzii este una dintre sursele principale pentru Comandamentul european al Statelor Unite și capacitatea componentelor sale de a răspunde la un mediu de securitate european în evoluție”, au precizat Forțele Aeriene în cererea de fonduri.

Leave A Comment