MAE : Credem ca proiectul european va fi cu adevarat implinit doar dupa aderarea statelor din Balcanii de Vest

May 1, 2021
435 Views

Credem cu tărie că proiectul european va fi cu adevărat împlinit doar după aderarea statelor din Balcanii de Vest, au transmis, vineri, Ministerele Afacerilor Externe ale României şi Republicii Macedonia de Nord, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la semnarea Tratatului politic de bază bilateral.

“Vineri, aniversăm împlinirea a 20 de ani de la semnarea, la Bucureşti, a Tratatului de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Macedonia de Nord, document care stabileşte cadrul pentru cooperarea politică, economică şi culturală dintre cele două ţări. Ţările noastre sunt parteneri puternici, iar cooperarea bilaterală în baza Tratatului continuă să se dezvolte. Cei 20 de ani care au trecut de la semnarea Tratatului au fost martori ai unor evoluţii istorice pentru ambele părţi. Totodată, au marcat aprofundarea relaţiei noastre bilaterale, după cum arată numeroasele contacte stabilite la toate nivelurile, acoperind o arie extinsă de problematici, de la domeniile economice şi ştiinţifice, la cele culturale şi educaţionale. De la debutul pandemiei de COVID-19, ţările noastre au colaborat în vederea atenuării efectelor negative asupra cetăţenilor”, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Cu acest prilej, sursa citată reiterează importanţa procesului de extindere a Uniunii Europene, România şi Republica Macedonia de Nord utilizând toate căile de colaborare, inclusiv Memorandumul de cooperare pentru integrare europeană, semnat în 2019.

“Credem cu tărie că proiectul european va fi cu adevărat împlinit doar după aderarea statelor din Balcanii de Vest şi că stabilitatea şi securitatea Europei depind într-o măsură semnificativă de acest demers. De asemenea, urmărim construirea unei relaţii puternice şi productive în cadrul NATO, bazată pe interesele strategice şi de securitate comune”, menţionează Ministerul Afacerilor Externe.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: