Primele zboruri spre Lisabona operate de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj de către compania aeriană HiSky

Aeroportul Internațional  Avram Iancu” Cluj și compania aeriană HiSky anunță astăzi, 28 aprilie 2021, lansarea unei noi rute, Cluj-Napoca – Lisabona. Conexiunea cu principalul aeroport din Portugalia, reprezintă o premieră pentru Aeroportul Internațional Cluj, stabilindu-se astfel noi legături comerciale și turistice între aceste regiuni.  

Aeroportul Lisabona Portela este cel mai mare şi cel mai aglomerat aeroport din Portugalia. Zburând spre Lisabona, turiştii se pot bucura de avantajul de a avea cea mai scurtă călătorie spre capitala Portugaliei şi, adăugând faptul că aeroportul este situat la doar 6,5 kilometri de centrul oraşului, este evident că avionul este cel mai eficient mijloc de transport către această destinaţie. 

Zborurile spre Lisabona vor fi operate cu aeronave de tip Airbus A-320, cu 2 frecvențe săptămânale în zilele de miercuri și duminică, după cum urmează: 

Destinația 

Dată debut rută 

Zile de operare 

Program de operare 

Lisabona 

28 aprilie 2021 

Miercuri, Duminică             

CLJ 17:00 

LIS 19:10 

LIS 20:10 

CLJ 02:00 +1 

*Observație: *Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare, iar +1 semnifică aterizarea/decolarea în ziua următoare, după ora 00:00 

Compania  aeriană HiSky mai are programate zboruri regulate spre Dublin (cu data de debut – 29 aprilie 2021, 2 frecvenţe/săptămână, în zilele de luni şi joi), cât și spre alte 6 destinații charter turistice, precum Antalya (Turcia), Djerba şi Monastir (Tunisia), Hurghada şi Sharm el Sheikh (Egipt) și noutatea absolută a acestui sezon, Agadir (Maroc). 

Deși traficul de pasageri a fost puternic afectat de pandemia SARS-COV-2, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj face eforturi permanente pentru implementarea celor mai bune metode de recuperare a traficului de pasageri existent înainte de pandemie. 

 

Domnul Viorel Federiga, Președintele Consiliului de Administrație împreună cu domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, au declarat cu această ocazie: Lansarea operațiunilor de zbor de către HiSky, precum și noutățile pe care acest operator le aduce rețelei de rute disponibile pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, răspunde necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe toate segmentele de trafic, respectiv trafic business, etnic sau turistic. Decizia companiei aeriene HiSky de a deschide noi rute și de a dezvolta baza operațională de la Cluj, reprezintă o nouă confirmare a premiselor pozitive în ceea ce privește redobândirea traficului de pasageri. 

 

Biletele de călătorie pentru  destinaţiile operate de HiSky sunt deja disponibile pe website-ul companiei aeriene www.hisky.aero, iar pachetele turistice spre destinaţiile de vacanţă sunt disponibile pe pagina tour operatorului Amara Tour – www.amaratour.ro şi la agenţiile de turism din Cluj-Napoca.  

Leave A Comment

%d bloggers like this: