Raportul Rectorului UBB la un an de mandat, prezentat întregii comunități academice

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. Univ. dr. Daniel David, va prezenta public marți, 20 aprilie 2021, Raportul primului an de mandat, document care a fost prezentat Senatului UBB în cadrul ședinței organizate luni, 19 aprilie 2021.

„Așa cum am promis în cadrul campaniei pentru poziția de Rector al UBB, încerc să mențin o legătură cât mai directă cu membrii comunității noastre, dincolo de obligațiile formale.  Am plasat atunci, în 2020, <<…candidatura mea la funcția de rector al Universității noastre în paradigma unei universități de clasă mondială (world-class), care să exprime, totodată, valorile noastre fondatoare și virtuțile care consider că trebuie să le fie asociate – Tradiție (prin Bun-simț) și Excelență (prin Raționalitate/Înțelepciune) -, în spiritul umanist modern al încrederii și deschiderii, pentru a genera o cultură organizațională a solidarității și cooperării, într-un cadru instituțional dominat de etică, un cadru menit să susțină apoi cu onoare și curaj misiunea noastră universitară….>> și m-am angajat că <<…voi fi garantul autonomiei și democrației universitare >>. Prin acest demers vreau să onorez aceste angajamente”, arată rectorul UBB.

Prof. univ. dr. Daniel David adaugă că „a fost un an plin de provocări pe toate planurile, provocări generate de preluarea responsabilității gestionării celei mai mari comunități academice din România și accentuate de pandemia de COVID-19, care ne-a supus unor presiuni suplimentare, ne-a obligat să ne adaptăm unor condiții speciale și, uneori, să grăbim puternic implementarea unor direcții strategice. UBB a făcut față cu brio acestor provocări și am încercat să venim în întâmpinarea întregii noastre comunități, în așa fel încât nici parcursul de viață al studenților noștri, nici cel profesional al colegilor să nu fie afectate”.

Prezentarea Raportului va putea fi urmărită live marți, 20 aprilie 2021, de la ora 18.00, pe conturile oficiale de Facebook (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai) și Youtube (https://www.youtube.com/univbabesbolyai) ale Universității Babeș-Bolyai.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: