๐๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐Ÿ๐Ÿ—๐ŸŽ ๐๐ž ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐š๐ง๐ž ๐š๐ฎ ๐ง๐ž๐œ๐ž๐ฌ๐ข๐ญ๐š๐ญ ๐ฌ๐ฉ๐ซ๐ข๐ฃ๐ข๐ง๐ฎ๐ฅ ๐ฌ๐š๐ฅ๐ฏ๐š๐ฆ๐จ๐ง๐ญ๐ข๐ฌ๐ญ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐œ๐ฅ๐ฎ๐ฃ๐ž๐ง๐ข ๐ข๐ง ๐š๐œ๐ž๐ฌ๐ญ ๐ฌ๐ž๐ณ๐จ๐ง ๐๐ž ๐ข๐š๐ซ๐ง๐š

April 14, 2021
396 Views

Serviciul Public Judeศ›ean Salvamont-Salvaspeo Cluj a prezentat forului tutelar – Consiliul Judeศ›ean – situaศ›ia intervenศ›iilor efectuate pe parcursul sezonului de iarnฤƒ. Astfel, รฎn intervalul decembrie 2020 โ€“ aprilie 2021, nu mai puศ›in de 192 de turiศ™ti au avut nevoie de serviciile salvamontiศ™tilor clujeni.

Marea majoritate a intervenศ›iilor salvatorilor, รฎn urma celor 168 de solicitฤƒri, au avut loc pe pรขrtiile de schi din cele patru zone amenajate din judeศ›: Bฤƒiศ™oara, Buscat, Mฤƒriศ™el ศ™i Feleacu. Din cele 192 de cazuri la care s-a intervenit, 19 au fost predate echipajelor SMURD.
Un caz mai grav, la care a fost solicitat sprijin aero din partea elicopterului SMURD de la Jibou, a avut loc chiar รฎn acest sfรขrศ™it de sฤƒptฤƒmรขnฤƒ, pe pรขrtia din Mฤƒriศ™el, unde un bฤƒrbat de 55 de ani s-a accidentat. Suspiciunea a fost de fracturฤƒ de femur cu deplasare, leziune care poate periclita viaศ›a pacientului, sprijinul aero fiind solicitat pentru transportul prompt la o unitate spitaliceascฤƒ.
De departe, cea mai โ€žintensฤƒโ€ lunฤƒ din punct de vedere al intervenศ›iilor a fost, ca รฎn fiecare an, ianuarie, cรขnd s-au รฎnregistrat aproape jumฤƒtate din numฤƒrul total al cazurilor.

Leave A Comment

%d bloggers like this: