𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟗𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐚𝐮 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐦𝐨𝐧𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐢 𝐢𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧 𝐝𝐞 𝐢𝐚𝐫𝐧𝐚

April 14, 2021
432 Views

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a prezentat forului tutelar – Consiliul Județean – situația intervențiilor efectuate pe parcursul sezonului de iarnă. Astfel, în intervalul decembrie 2020 – aprilie 2021, nu mai puțin de 192 de turiști au avut nevoie de serviciile salvamontiștilor clujeni.

Marea majoritate a intervențiilor salvatorilor, în urma celor 168 de solicitări, au avut loc pe pârtiile de schi din cele patru zone amenajate din județ: Băișoara, Buscat, Mărișel și Feleacu. Din cele 192 de cazuri la care s-a intervenit, 19 au fost predate echipajelor SMURD.
Un caz mai grav, la care a fost solicitat sprijin aero din partea elicopterului SMURD de la Jibou, a avut loc chiar în acest sfârșit de săptămână, pe pârtia din Mărișel, unde un bărbat de 55 de ani s-a accidentat. Suspiciunea a fost de fractură de femur cu deplasare, leziune care poate periclita viața pacientului, sprijinul aero fiind solicitat pentru transportul prompt la o unitate spitalicească.
De departe, cea mai „intensă” lună din punct de vedere al intervențiilor a fost, ca în fiecare an, ianuarie, când s-au înregistrat aproape jumătate din numărul total al cazurilor.

Leave A Comment