𝟏𝟎 𝐧𝐨𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐫𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐫𝐞𝐭𝐞𝐚𝐮𝐚 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat joi, 8 aprilie 2021, autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din nu mai puțin de 10 localități clujene: Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu și Macău din comuna Aghireșu, Păniceni și Căpușu Mic din comuna Căpușu Mare, precum și localitățile reședință de comună Gilău și Gârbău.
Noua investiție ĂŽn infrastructura de apă este finanțată din fonduri nerambursabile, ĂŽn urma câștigării mega-proiectului european ĂŽn valoare totală de 355,6 milioane de euro, ĂŽn cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢ș𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: “𝑉𝑜𝑟𝑏𝑖𝑚 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 10 𝑛𝑜𝑖 𝑠𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑎𝑟 𝑖𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑎 𝑢𝑟𝑚𝑎𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑟𝑖𝑡𝑚𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑖 𝑎𝑙 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑒 𝑣𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑛𝑠𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎. 𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑝𝑎𝑠𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑟𝑒𝑡𝑖 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑚𝑏𝑖𝑡𝑖𝑜𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑟𝑎𝑐𝑜𝑟𝑑𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑙𝑎 𝑎 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑙𝑎 𝑟𝑒𝑡𝑒𝑎𝑢𝑎 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎 𝑝𝑜𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎”.
Investițiile recent autorizate au o valoare totală de 34.493.386 de lei, durata de execuție fiind de maxim 18 luni de la data emiterii ordinului de începere.
Lucrările ce urmează a se realiza în cadrul contractului vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă pe o lungime totală de 69,3 km, din care mai mult de jumătate, cca. 38 de km, reprezintă rețele de aducțiune și distribuție nou înființate. De asemenea, vor mai fi reabilitate două rezervoare de apă de 300 mc fiecare, vor fi executate branșamente la consumatori și vor fi montanți mai mulți hidranți pentru stingerea incendiilor.
Totodată, investiția prevede, pe partea de canalizare, reabilitarea celor două stații de pompare a apei uzate din Gilău.

Leave A Comment

%d bloggers like this: