Boc e dispus să facă un experiment în Cluj-Napoca pentru a analiza cât de mare este PERICOLUL de infectare cu COVID-19 a CLUJENILOR dacă organizează un MIC UNTOLD

March 29, 2021
530 Views

Primarul spune că orașul are infrastructura necesară pentru un asemnea eveniment, iar dacă autortățile locale sunt de acord, el ar dori să se facă un asemenea experiment.

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, proritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să  găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Leave A Comment

%d bloggers like this: