รn contextul discuศiilor purtate pentru conturarea bugetului pe anul 2021 ศi a principalelor direcศii de acศiune, Consiliul Judeศean Cluj ศi Tetarom S.A. au realizat o analizฤ a rentabilitฤศii investiศiilor realizate รฎn cadrul celor trei parcuri industriale pe care le administreazฤ.
Analiza a relevat faptul cฤ, prin raportare la valoarea investiศiilor realizate รฎn infrastructura parcurilor, Tetarom se situeazฤ pe locul I รฎn Romรขnia din punct de vedere al costului/loc de muncฤ creat. Prin comparaศie cu celelalte parcuri similare din Romรขnia, Tetarom are cel mai mic cost, de doar 1.500 de euro.
รn ceea ce priveศte impactul crizei sanitare asupra mediului de business, Parcurile Industriale Tetarom nu au fost afectate major, neรฎnregistrรขndu-se nicio relocare a unui investitor major. Mai mult, spaศiile de producศie din cadrul Tetarom I, respectiv cele douฤ noi hale recent date รฎn folosinศฤ, รฎn suprafaศฤ totalฤ de 4293 mp, au fost ocupate รฎn proporศie de 100%. รn acelaศi timp, รฎn pofida faptului cฤ multe companii sunt รฎncฤ reticente รฎn aducerea angajaศilor la serviciu, fizic, au fost รฎnchiriate deja aproximativ 50% dintre spaศiile de birouri disponibile รฎn cadrul imobilului cel mai recent edificat, respectiv 1100 mp din totalul de 2134 mp.
Pรขnฤ รฎn prezent, รฎn parcurile Tetarom, al cฤror grad de ocupare este de 100%, au fost atrase investiศii de peste 650 de milioane de euro. รn acest fel au fost create peste 13.000 de noi locuri de muncฤ.