Radu Moisin – Eliminarea MCV pentru România, undă verde de la Comisia Europeană!

March 20, 2021
209 Views

“După ce în ianuarie Guvernul a început demersurile de finalizare a MCV și a aprobat un memorandum în acest sens, au apărut ultimele informații favorabile de la Guvern care aduc în atenție faptul că Executivul European este pro eliminării Mecanismului pentru Cooperare și Verificare în ceea ce privește România.

În raportul din 2020 al CE, cu privire la angajamentul României de a apăra statul de drept și de a restabili calea reformei judiciare, sunt evidențiate evoluțiile judiciare ale țării noastre, monitorizate atent de către Comisie.
Consider că legalitatea, democrația și drepturile omului sunt elemente definitorii pentru statul de drept. Ele reprezintă întărirea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, susținute și promovate în ultimul an de către România. Pentru a face un pas mare în ceea ce privește transparența judiciară, actualii oameni politici trebuie să folosească toate instrumentele pe care le au la dispoziție, să ducă la bun sfârșit recomandările și să îndeplinească obiectivele MCV, amânate în ultimii ani”.arata deputatul PNL Radu Moisin

Leave A Comment

%d bloggers like this: