CJ Cluj- 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗶 𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗱𝗲 𝗮𝗽𝗮, 𝗶𝗻 𝘃𝗮𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟵 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶, 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻 𝗿𝗲𝘁𝗲𝗮𝘂𝗮 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮 𝗮 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶

Consiliul Județean Cluj va supune spre aprobare, în cadrul viitoarei ședințe ordinare, includerea în domeniul public al județului și integrarea în rețeaua administrată de Compania de Apă „Someș” (CASSA) a rețelelor de apă realizate în localitățile clujene Mera, Rădaia, Suceagu și Boju.

În ceea de privește investiția de alimentare cu apă a celor trei sate componente ale comunei Baciu – Mera, Rădaia, Suceagu, vor fi incluse în domeniul public și concesionate operatorului regional CASSA peste 1,5 km de conducte de aducțiune, cca. 22,5 km de rețea de distribuție, numeroase cămine, hidranți și branșamente, dar și un rezervor de acumulare apă de 300 mc.
Referitor la investiția finalizată în satul Boju din comuna Cojocna, Consiliul Județean va prelua și va delega CASSA 3 km de conducte de aducțiune, 5,7 km de rețea de distribuție, 135 de branșamente, o stație de pompare și un rezervor de înmagazinare a apei de 100 mc.
Cu o valoare totală cumulată de 9.030.973 lei, ambele investiții au fost finanțate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Leave A Comment