Szilard Tasnadi, Irina Munteanu și Camelia Sălcudean au depus jurământul pentru investirea în funcțiilde de prefect și subprefect al județului Cluj

Szilard Tasnadi, Irina Munteanu și Camelia Sălcudean au depus jurământul pentru investirea în funcțiilde de prefect și subprefect al județului Cluj. La ceremonie au luat cuvântul Dan Barna si Kelemen Hunor .

„Eu, Tasnadi Szilard, numit în funcția de prefect al județului Cluj jur să respect legile și constituția tării și să fac cu bună credință tot ce îmi stă în putere și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Cluj. Așa să ne ajute Dumnezeu!”,a spus noul Prefect Szilard Tasnadi

Sunt convins că o să facem o echipă bună împreună, vreau să vă asigur că uşa mea va fi mereu deschisă, activitatea mea se va baza pe deschidere, transparenţă, corectitudine şi pe muncă în echipă. De asemenea, vă asigur că o să fiu prefectul întregului judeţ”, a spus Tasnadi, după depunerea jurământului.

„Vă doresc succes tututor și vă transmit un mesaj clar din partea coaliției. România este un stat de drept și un stat în care legea este dreaptă. Domnilor prefecților sper că veți asigura ca toate legile să fie respectate în fiecare județ. Contăm pe dumneavoastră pentru ca la nivelul țării să avem cât mai puțin incidente și întâmplări nefericite. În momentul în care apar probleme, ne așteptăm să fiți la datorie.”, a spus Dan Barna.

Kelemen Hunor: “La ceremonia de investire de astăzi am cerut prefecților și subprefecților să dovedească respect în activitatea lor și să aibă încredere față de cetățeni.
Guvernul a făcut o schimbare de paradigmă clarificând că prefecții și subprefecții sunt reprezentanții politici ai guvernului. Așa este bine, corect și constituțional. În perioada următoare, trebuie să dovedim că actualul guvern este în slujba cetățenilor, și nu invers. Acest guvern dorește să își servească cetățenii, iar deciziile sale nu vor dezavantaja nicio comunitate. Dacă noi vom dovedi respect față de cetățean, vom primi respect. Dacă vom demonstra că suntem de încredere, încrederea se va întoarce spre noi. Va depinde de noi, de guvern și de prefecți modul în care vor fi primite și înțelese deciziile noastre. Unele decizii nu vor fi populare, dar vor servi pe termen mediu și lung binele societății, ne vor duce spre dezvoltare economică, crearea de noi locuri de muncă, și prosperitate.
Astăzi încă sunt unele județe, unde se acceptă greu nominalizările UDMR. Evident, astfel de comentarii dezaprobatoare nu-mi plac, dar totodată sunt conștient și de faptul că aceste abordări sunt greu de evitat. Sper, că în curând toată lumea va înțelege, că prefecții propuși de UDMR, precum cei propuși de PNL și USR vor fi toți în serviciul public. Cu toții ne dorim o țară mai bună și mai performantă, iar acest lucru îl putem obține dacă privim unii spre alții cu deschidere și încredere, fără prejudecăți.”

În sală s-au aflat și președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond împreună cu vicepreședinte CJ Cluj, Vakar Istvan. Din partea PLUS Cluj este prezent președintele Sergiu Hossu

Au fost prezenti si sefii serviciilor deconcentrate .

Niciun lider al PNL Cluj nu a fost prezent la ceremonie.

Leave A Comment