Nou operator de salubrizare stradală în municipiul Cluj-Napoca

SC Supercom SA este firma care furnizează de astăzi, 1.03.2021, serviciile de salubritate stradală și deszăpezire în sectorul vest (sectorul I) al municipiului Cluj-Napoca.
„Atât eu, cât și clujenii, așteptăm lucrări de calitate, intervenții cu echipamente moderne, electrice, nepoluante, curățenie la standarde europene, atât pe carosabil, cât și pe trotuare” a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, dl Emil Boc.
Supercom SA a devenit responsabilă de curățenia stradală și deszăpezirea într-unul din cele două sectoare ale municipiului (sector I) în urma procedurilor legale derulate. Sectorul II a fost atribuit în 2016 de municipalitate către SC Brantner Servicii Ecologie SRL, de asemenea prin licitație publică.
Compania va desfășura diverse tipuri de activități specifice, printre care: măturat mecanizat și manual, spălatul carosabilului și al trotuarelor, curățatul rigolelor, combaterea poleiului cu emulsie de sare, soluție de clorură de calciu sau amestec de sare cu nisip și curațarea ocazională a afișelor, vopselelor, uleiurilor sau curățarea de graffiti de pe suprafețe precum carosabil, trotuare sau coșuri de gunoi.
Mai multe informații:
Conform cerințelor tehnice specificate în caietul de sarcini, noul operator de salubritate dispune de următoarele noi echipamente, utilaje și mijloace de transport necesare pentru efectuarea activităților de salubrizare stradală și deszăpezire, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, pentru sectorul responsabil:
– 3 autospeciale pentru măturat/aspirat de capacitate mare (peste 4mc)
– 2 autospeciale electrice pentru măturat/aspirat de capacitate mică (între 1 și 2,5 mc)
– 3 măturătoare urbane cu propulsie electrică
– 2 autogunoiere
– 3 autospeciale spălat străzi
– 3 autospeciale stropit străzi
– 3 utilaje de deszăpezire cu solnițe și plug de capacitate mare
– 14 utilaje de deszăpezire cu solnițe și plug de capacitate mică
– 4 autovehicule pentru transport zăpadă și gheață
– o autofreză de zăpadă
– 2 buldoexcavatoare
– 1 echipament de spălare/îndepărtare vopseluri/graffiti
Totodată, SC Supercom SA va asigura și personalul format din 125 persoane, necesar activității de salubrizare stradală și deszăpezire pe lângă echipamentele moderne.
Potrivit formei actualizate a Studiului de oportunitate privind fundamentarea delegării gestiunii serviciului public de salubrizare stradală şi deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca, sector I și alegerea modalității de delegare a gestiunii aprobat prin HCL 732/2019, acordul-cadru a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani cu o valoare de 74,5 mil lei.
Documentația care a stat la baza procesului de atribuire aferentă a procedurii de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare stradală şi deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca, sector I, poate fi consultată pe websiteul primăriei: https://primariaclujnapoca.ro/…/hotararea-25-din-2020/ (Aprobarea documentației de atribuire aferentă procedurii de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca, sector I)

Leave A Comment