Consumul de spanac: top 10 beneficii

March 4, 2021
449 Views

Spanacul este printre legumele cu cele mai puține calorii și asigură și un plus de hidratare organismului. Iată 10 beneficii ale consumului de spanac.

Preparatele din frunze de spanac acționează ca un produs medicinal, contribuind la profilaxia sau ameliorarea multor afecțiuni. Spanacul contribuie la ameliorarea hipertensiunii arteriale, avitaminozelor, rahitismului, acneei sau anemiei.

Spanacul are și rolul de activator al secrețiilor pancreatice și de agent anticancerigen. Sucul de spanac este o formă mai gustoasă și mai nutritivă de a consuma frunzele de spanac.

Datorită proprietăților sale nutritive, spanacul este recomandat în alimentația copiilor care se afla în perioada de creștere, dar și în alimentația bolnavilor.

10 beneficii ale consumului de spanac

Spanacul conține substanțe precum tiacaloidele, care reduc apetitul și dau senzație de sațietate mai mult timp. Spanacul este bogat în calciu, magneziu și vitamina K, substanțe care previn apariția osteoporozei.

Conținutul ridicat de fier face spanacul una din cele mai bune surse vegetale de fier ușor asimilabil. Bogat în vitamina E, spanacul ajută la întărirea sistemului imunitar și ajută procesele de detoxifiere ale organismului.

Conținutul ridicat de acid folic și vitamina B ajută la dezvoltarea corectă a fătului în viața intrauterină. Spanacul conține carotenoizi care sunt necesari susținerii aparatului ocular și îmbunătățesc vederea.

Bogat în antioxidanți, spanacul se numără printre alimentele care pot preveni degenerarea celulară și bolile cognitive. Spanacul este bogat în potasiu, o substanță importantă pentru activitatea cardiovasculară.

Persoanele care se confruntă cu procese inflamatorii sau care fac activitate fizică intensă trebuie să consume spanac.

O porție de 100 de grame de spanac proaspăt conține:

Calorii (conținut energetic): 20 kcal/85kJ

Apă: 92,7%
Vitamina C: 40–150 mg
Vitamina E: 2,5 mg
Fier: 3–4 mg
Calciu: 130 mg
Magneziu: 23 mg
Sodiu: 65 mg
Fosfor: 45 mg

Spanacul – contraidicații

Persoanele care sunt predispuse să facă pietre la rinichi sau au deja pietre trebuie să-l consume cu moderație. Spanacul gătit este bogat în acid oxalic care duce la producerea pietrelor sau la mărirea celor existente.

Leave A Comment