Școala academică de inginerie și tehnologie a UBB se dezvoltă în Reșița pe linia informaticii inginerești/industriale

Școala academică de inginerie și tehnologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se dezvoltă cu un nou program de informatică aplicată în ingineria electrică, organizat în Centrul Universitar UBB din Reșița.

„UBB are o școală puternică de inginerie și tehnologie, cu două facultăți  (ingineria chimică și ingineria mediului) și șase programe (în cadrul biologiei, chimiei, fizicii, geologiei și științei mediului) de inginerie în Cluj-Napoca și cu o facultate de inginerie organizată în Centrul Universitar UBB din Reșița, situându-se pe primele poziții din România în rankingurile internaționale în domeniu (ex. 401-500 internațional, pentru engineering & technology în ultimul ranking Times Higher Education). Ținând cont de fragmentarea învățământului academic româneasc accentuată de reforma comunistă de după 1948, strategia mea este ca în Cluj-Napoca, pe linia ingineriei, să ne dezvoltăm complementar cu partenerii noștri strategici, și anume Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru a nu ne suprapune și pentru a avea colaborări productive în zona de inginerie/tehnologie. Așa cum am promis însă la preluarea universității reșițene, în extensii, cum este și Centrul Universitar UBB din Reșița, Facultatea de Inginerie a UBB va fi susținută pentru a deveni iar un reper național în domeniile relevante astăzi pentru inginerie și tehnologie, construind pe tradiția de excepție a ingineriei în Reșița. Acest nou program academic este parte a unui astfel de demers. Îi încurajez pe tinerii liceeni din toată țara, interesați de „informatică inginerească/industrială”, să se orienteze spre acest program sau spre altele din Facultatea de Inginerie din Centrul Universitar UBB din Reșița. Reșița este un oraș care crește și va crește academic și socio-economic și mai mult, iar Banatul Montan este superb, astfel încât merită să-ți construiești o viață personală și profesională de viitor în aceste locuri, pornind în viață cu certificarea profesională având marca de prestigiu UBB”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Noul program de informatică aplicată în ingineria electrică se adaugă celorlalte programe ale Facultății de Inginerie din Centrul Universitar UBB din Reșița: (1) la nivel de licență (în Inginerie mecanică; Electromecanică; Informatică industrială); (2) la nivel de master (în Concepția și testarea sistemelor mecanice; Sisteme electromecanice avansate) și (3) doctorat.

Leave A Comment