Ce să mănânci ( și să eviți) pentru un ficat sănătos

March 1, 2021
116 Views

Un ficat sănătos presupune o alimentație sănătoasă.

Mulți dintre noi ne confruntăm cu probleme la ficat, iar pe termen lung, ignorarea lor poate duce la consecințe cu adevărat severe. În afara tratamentului (în situația în care există), specialiștii recomandă menținerea unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate. Iată cele mai bune alimente pe care le puteți include în dieta zilnică, pentru a avea un ficat sănătos și o serie de recomandări cu privire la alimentele care trebuie evitate!

Cafeaua

Dacă nu reușiți să treceți treceți peste zi fără ea, veți fi bucuroși să auziți că poate avea unele beneficii pentru ficat. Studiile arată că, de fapt, consumul a două până la trei căni pe zi vă poate proteja ficatul de daunele cauzate de prea mult alcool sau de o dietă nesănătoasă. Unele cercetări sugerează că poate reduce chiar și riscul de cancer hepatic.

Mai ușor cu zahărul

Prea multe dulciuri vă pot afecta ficatul. Asta pentru că o parte din sarcina sa este de a transforma zahărul în grăsimi. Dacă exagerați, ficatul se îngrașă prea mult și încep să apară problemele. Pe termen lung, puteți dezvolta boli precum boala ficatului gras. Deci, faceți-i o favoare ficatului vostru și consumați dulciuri doar ocazional.

Ceaiul verde

Este plin de un tip de antioxidant numit „catehine”. Cercetările sugerează că poate proteja împotriva unor forme de cancer, inclusiv a ficatului. Veți obține mai multe catechine dacă preparați ceaiul acasă, în loc să îl cumpărați la sticlă, din magazine și îl beți fierbinte. Ceaiul cu gheață și ceaiurile verzi cumpărate de la supermarket au niveluri mult mai scăzute de antioxidanți.

Ovăzul

Alimentele cu multe fibre pot ajuta ficatul să funcționeze la maximum. Cercetările arată că fulgii de ovăz vă pot ajuta să pierdeți câteva kilograme acumulate, mai ales din zona abdominală și totodată reprezintă o modalitate bună de a ține departe bolile hepatice.

Stați departe de alimentele grase

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: