Crenvurstii, parizerul, salamurile, bauturile acidulate, dulciurile si produsele de patiserie se numara printre cele mai toxice alimente, atrag atentia specialistii.
Cu toate ca gustul acestora ii imbie pe cei mai multi sa le cumpere si chiar sa faca exces de astfel de produse, aditivii alimentari pe care le contin, care mai de care mai periculosi, pot duce la probleme grave de sanatate.
Romania este in topul clasamentului european in privinta bolilor de cancer, avertizeaza Sorin Mierlea, presedintele InfoCons. “Produsele cele mai nocive sunt produsele de preparate din carne”, a declarat Mierlea pentru Ziare.com.
Glutamatul, zaharul si sarea duc la adictie
“Dulciurile sunt si ele foarte nocive. Pana la urma, periculos e tot ce inseamna alimente procesate. Celebrele E-uri ne fac sa credem ca un produs este bun, ca este gustos, ca arata bine dar pana la urma ajungem sa ingrosam randurile spitalelor. Din pacate suntem pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la tot ce inseamna statistica cu privire la incidenta bolilor de cancer” a explicat Sorin Mierlea.
De fapt, ceea ce creaza ideea de placere este glutamatul din aceste alimente, noteaza specialistii.
“Tot ce inseamna partea asta de aditivi creeaza pana la urma ideea de placere. De cealalta parte, cand discutam de salam, cand discutam despre branzoaice sau de orice fel de astfel de produs, in majoritatea se regaseste sare si, din pacate, zahar. Toate acestea creeaza adictie”, a mai declarat Mierlea.
Unde poate duce un cumul de aditivi alimentari
…..