Premierul Florin Cîţu: Vom face patru reforme în acest an. Pensii, salarizare, educaţie şi administraţie fiscală. Românii le aşteaptă de 30 de ani

February 14, 2021
377 Views

Premierul Florin Cîţu a anunţat sâmbătă că Guvernul va duce la bun sfârşit în acest an patru reforme: pensii, salarizare, educaţie şi administraţie fiscală

„Sunt 4 reforme, pensii, salarizare, educaţie şi administraţie fiscală. Sunt lucruri pe care le vom face în acest an, pe care lumea le aşteaptă de 30 de ani de zile.

Ştiu că foarte mulţi lideri politici se vor da la o parte. Mi le asum eu!”, a declarat premierul Florin Cîţu sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută după vizita la Bruxelles.

„Analizând datele legate de anvelopa salarială din 2020 observăm că aceasta este de 109,5 miliarde de lei, sporuri pt condiţii de muncă şi alte sporuri este de 9,8% din total anvelopă salarială.

Potrivit art. 25 din legea 153/2017, partea variabilă conţine şi indemnizaţii, premii şi alte adaosuri care nu ar trebui să depăşească 30% din suma salariilor de bază.

Eu îmi amintesc că nu am susţinut această lege, nici eu nici colegii mei liberali. Sporurile nu sunt date pe criterii de performanţă.
Anul trecut aceste sporuri au fost de 26,7 mld lei, 24% din total anvelopă salarială”, a spus premierul.

Toţi miniştrii au cerut mai mulţi bani. La Ministerul Sănătăţii s-au alocat cu 0,7 miliarde de lei mai mult ca anul trecut

“Toţi miniştrii au cerut mai mulţi bani”, a spus premierul. Totatul cererilor lor suplimentare a fost de 49 de miliarde de euro. Va fi făcută o evaluare a activităţilor miniştrilor la jumătatea acestui an. Prim-ministrul a explicat că a fost de acord să mărească bugetul, dar vrea să vadă şi performanţă şi reformă. Mai ales reforma companiile de stat. Fondurile de salarii ale operatorilor economici de stat au fost plafonate prin buget la nivelul anului 2020. Miniştrii au timp până la jumătatea anului să dea drumul la reforme. “Din start, construcţia bugetară pentru 2021 a fost suplimentată cu plata a peste 10 miliarde Acest buget se axează pe investiţii: 61,4 miliarde de lei sau 5,5% din PIB”, a declarat premierul.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: