,,Târgul de Primăvară al Firmelor de Exercițiu” 𝗹𝗮 𝘀𝘁𝗮𝗱𝗶𝗼𝗻𝘂𝗹 Cluj Arena, organizat de Colegiul de Servicii în Turism Napoca în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Consiliul Județean Cluj

Vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan și  Marinela Marc , Inspector Școlar General la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj au participat joi, 30 martie a.c., la ceremonia de deschidere a celei de-a VIII-a ediții a concursului școlar cu caracter antreprenorial „Tᴀʀɢᴜʟ ᴅᴇ Pʀɪᴍᴀᴠᴀʀᴀ ᴀʟ Fɪʀᴍᴇʟᴏʀ ᴅᴇ Exᴇʀᴄɪᴛɪᴜ”.
 Organizat de Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Consiliul Județean Cluj, această competiție a reunit la stadionul Cluj Arena:
☑️ 55 de firme de exercițiu
☑️ +350 de elevi
☑️ 40 de cadre didactice
☑️ 24 de colegii economice și licee tehnologice din județele Cluj, Mureș, Sălaj, Alba, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Bihor, Maramureș, Hunedoara, Arad, Timiș și București.
 În cadrul concursului elevii și-au exersat competențele dobândite pe băncile școlii în ceea ce privește înființarea, organizarea și funcționarea unei firme, abilitățile de lucru în echipă și negociere cu elevii celorlalte firme prezente, încheierea de tranzacții și parteneriate, precum și alte activități de profil specifice societăților comerciale reale. La final, juriul a premiat firmele de exercițiu care au obținut cele mai mari punctaje.

“M-am bucurat să particip azi la deschiderea celei de-a VIII-a ediții a „Târgului de Primăvară al Firmelor de exercițiu”, competiție organizată de Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Consiliul Județean Cluj la Cluj Arena.

Competiția este inclusă în Calendarul Activităților Educative Naționale aprobat de Ministerul Educației și a adus la Cluj-Napoca 55 de firme de exercițiu, aproximativ 360 de elevi și 40 de cadre didactice, de la 24 de colegii economice si licee tehnologice din mai multe județe ale țării.
Elevii și-au amenajat standuri de prezentare a produselor și serviciilor specifice domeniilor de activitate ale firmelor și-au exersat abilitățile de lucru în echipă și negociere cu elevi de la celelalte firme prezente la târg, au încheiat tranzacții, asemenea firmelor reale, iar cei mai buni au fost premiați de un juriu format din cadre didactice universitare, de la facultăți de profil, la categoriile Capacitatea de comunicare și negociere, Cel mai bun stand, Firma cu cele mai multe tranzacții finalizate.
Firma de Exercițiu este o metodă inovatoare, care îi ajută pe elevi, atât în aprofundarea unor cunoștințe acumulate la orele din cadrul disciplinelor economice studiate, de contabilitate primară, marketing, comunicare și negociere, prezentarea la un interviu în vederea angajării, etape care vizează înființarea unei firme, marketing, managementul resurselor umane, management financiar, monitorizarea şi controlul activităţii unei firme etc. În felul acesta, prin exersarea practică a cunoștințelor teoretice, elevii vor putea, la absolvirea liceului, să își deschidă o firmă sau vor avea competențe care să le permită o mai bună inserție pe piața muncii. Îi felicit pe profesorii prezenți la târg, care au dezvoltat acest concept dincolo de spațiul orelor de curs, contribuind la dezvoltarea spiritului antreprenorial al liceenilor.
Felicit, de asemenea, cadrele didactice și conducerea Colegiului de Servicii în Turism „Napoca” pentru organizarea acestui eveniment!
După o pauză de 2 ani, cauzată de pandemia Covid, astăzi, 30 martie 2023, ,,Târgul de Primăvară al Firmelor de Exercițiu” și-a deschis din nou porțile la Cluj Napoca, printr-o ediție inclusă în Calendarul Activităților Educative Naționale. Evenimentul organizat de Colegiul de Servicii în Turism Napoca în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Consiliul Județean Cluj, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, a găzduit 55 de firme de exercițiu de la 24 de colegii economice și licee tehnologice, provenite din 10 județe și Municipiul București, antrenând astfel peste 360 de elevi și 40 de profesori coordonatori.
Într-o atmosferă de exuberanță și creativitate în amenajarea și prezentarea standurilor de către elevii participanți, evenimentul a avut un real succes, fiind apreciat la superlativ de către vizitatori și oficialitățile prezente.
Felicitări tuturor participanților!
Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Cluj pentru sprijinul oferit în organizarea și promovarea acestui amplu eveniment!
Mulțumim Consiliului Județean Cluj pentru găzduirea evenimentului prin oferirea unor spații utile și moderne în incinta Cluj Arena!
Mulțumim Untold pentru suportul oferit în construirea și amenajarea standurilor!
Mulțumim cadrelor didactice universitare care au fost alături de noi, asigurând o jurizare obiectivă a competiției!arată Marinela Marc , Inspector Școlar General la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj

Leave A Comment