𝐂𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐚𝐦𝐧𝐚 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞

October 26, 2022
135 Views
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Clubul de muzică MiniMi, invită publicul interesat să ia parte sâmbătă, 29 octombrie 2022, începând cu ora 17.00, la evenimentul intitulat Concert de Toamnă .
Manifestarea va avea loc la sediul Muzeului Etnografic, str. Memorandumului nr. 21.
Concertul aduce în fața publicului pianiști cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, care vor încânta cu un repertoriu de muzică clasică. Piese celebre din creația compozitorilor Serghei Rahmaninov, Muzio Clementi, Ludvin van Beethoven, Joseph Haydn, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, dar și fragmente din muzica de film pentru copii vor face parte din repertoriul de sâmbătă.
În deschiderea concertului, Corul MiniMi va prezenta un minirecital, cu acompaniament la pian susținut de Lucian Dușa, sub îndrumarea profesoarei Cătălina Prichici.
***
Corul MiniMi a susținut recitaluri în cadrul unor evenimente precum cele organizate de Programul național Cantus Munci, Serviciul de Ajutor Maltez și emisiunea aniversară Radio Cluj 65, realizată de doamna Daniela Mureșan Chișbora.
✔️Profesoara Cătălina Prichici a absolvit facultatea și master-ul la Universitatea Națională de Muzică București (promoția 2010), în cadrul secției Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală, sub îndrumarea prof. conf. univ. dr. Rodica Nicolaescu și prof. univ. dr. Dan Dediu. Din 2008 până în 2016 se dedică integral activității pedagogice în București, participând la evenimente muzicale și obținând numeroase premii alături de elevii săi la Concursurile Naționale și Internaționale de pian. În 2016, își mută activitatea la Cluj-Napoca și înființează Clubul de Muzică MiniMi unde este profesor de pian, dirijor al Corului și manager-general al Clubului de muzică MiniMi. În cei 6 ani de activitate la Cluj-Napoca, elevii Clubului de muzică MiniMi au obținut premii la multe concursuri de pian, precum Concursul de pian „Prietenii Muzicii” de la Cluj-Napoca, Concursul de pian „J.S.Bach” Cluj-Napoca, Concursul național de interpretare a muzicii românești din Bistrița, Concursul Internațional de pian „Irina Sațchi” din Râmnicul Vâlcea, Concursul Național „Pe aripile sunetului” Cluj-Napoca, Concursul Național de Interpretare Pianistică „Pianiștii României” și Concursul Național de Interpretare „Întâlnire cu pasiunea” București.

Leave A Comment

%d bloggers like this: