𝗟𝗮 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗻𝘂 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗻𝗲 𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗲 𝘀𝗮𝘂 𝗶𝗻𝗰𝗵𝗶𝘀𝗲

March 8, 2022
197 Views
Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 8 martie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.
De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus pe carosabil și de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.
☑️ În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 7 martie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 25 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 20 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 21 de drumuri judeţene, cu 15 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 280 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
☑️ Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de luni s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 180 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
☑️ Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 10 de drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
☑️ Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, de asemenea, pe 9 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 34 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
➡️ În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.
📞 Reamintim în acest context faptul că orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577, sau la adresa de e-mail: office.dadpp@cjcluj.ro.

Leave A Comment

%d bloggers like this: