Consiliul Judetean Cluj – 𝐀𝐜𝐭𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐞𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚𝐬𝐮𝐫𝐚𝐭𝐞, 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚, 𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐭𝐞

February 14, 2022
239 Views
Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 14 februarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.
➡De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene, situate mai ales în zona de munte, au fost afectate de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.
✅În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 13 februarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 8 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 9 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 60 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
✅Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 32 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
✅Pe drumurile judeţene situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de material antiderapant.
🚜În continuare, se acţionează cu utilaje şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.
📱Reamintim în acest context faptul că orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577, sau la adresa de e-mail: office.dadpp@cjcluj.ro.

Leave A Comment

%d bloggers like this: