5 alimente care te încarcă cu energie

April 11, 2021
114 Views

Știm cât de importantă este dieta, ce alegem să mâncăm și cum ne schimbă dispoziția. Iată o listă de alimente care îți oferă mai multă energie.

Zilele de vară încep să se simtă treptat, iar activitățile noastre se pot schimba în următoarea perioadă, motiv pentru care avem nevoie de un boost de energie. Nu este suficient doar să avem un somn odihnitor pentru o bună dispoziție și mai mult chef de viață. Dieta joacă și ea un rol important, iar anumite alimente ne pot ajuta în acest sens.

Alimente care ne încarcă cu energie

Fasolea neagră
Fasolea neagră este accesibilă, versatilă, delicioasă și o sursă excelentă de proteină vegetală, fibre sănătoase pentru tractul gastrointestinal și carbohidrați meniți să ne ofere energie. Pe lângă asta, este o sursă ideală de fier, important pentru pentru îmbunătățirea dispoziției, deoarece acționează asupra hemoglobinei care transportă oxigenul în vasele de sânge. Preparatele care conțin fasole neagră sunt potrivite înainte de antrenamente.

Bananele oferă energie
Aceste ”fructe portabile” sunt un mod rapid de a-ți lua porția de energie în mod natural, deoarece conține fructoză, care la rândul ei este un carbohidrat. În plus, bananele sunt ușor de digerat. Fructoza se transformă în glucoză și pătrunde în vasele de sânge, acolo unde celulele, în special cele ale creierului, e pot folosi ca surse de energie.

Ouă
Există numeroase modalități delicioase în care putem prepara ouăle. Sunt accesibile și conțin proteine și nutrienți care ajută la energizarea metabolismului și încetinirea absorbției zahărului în vasele de sânge atunci când sunt consumate cu alimente care conțin carbohidrați.

Apa
Poate nu te așteptai la asta, dar unul dintre cele mai mari semne ale deshidratării este oboseala, deoarece organismul trasmite că a rămas fără fluide, ceea ce înseamnă că oxigenul nu ajunge acolo unde este nevoie în timp util. Hidratează-te cu apă, iar acea oboseală va dispărea, în special dacă bei pe parcursul întregii zi, nu doar când îți este sete.

Fisticul
Fisticul este o gustare ideală pentru creșterea energiei, în primul rând pentru că este bogat în proteine vegetale, ceea ce înseamnă că ajută organismul să se încarce cu aminoacizii esențiali. În plus, vin la pachet și cu grăsimi nesaturate și fibre, iar acest trip de proteine, grăsimi și fibre te ajută la menținerea senzației de sațietate și susținerea energiei.

Leave A Comment

%d bloggers like this: