Bolile cardiovasculare: 7 moduri în care să le eviți

March 7, 2021
468 Views

Dacă avem grijă de sănătatea inimii încă de la 20 de ani, nu vom ajunge vreodată la medicul cardiolog. Iată cum să previi bolile cardiovasculare.

Bolile cardiovaculare sunt principala cauză de deces în întreaga lume și, în în timp ce anumiți factori precum cei genetici te fac să fii predispus la bolile de inimă, cel mai bun mod de a evita problemele cardiovasculare este de a avea grijă de sănătatea inimii. Medicii pun accentul pe stilul de viață și modul în care alegerile pe care le facem ajută să prevenim apariția acestora, mai ales că 80% dintre bolile cardiovasculare pot fi prevenite.

Dacă avem grijă de sănătatea inimii încă de la 20 de ani, nu vom fi nevoiți să ajungem vreodată în cabinetul medicului cardiolog. Așadar, iată ce schimbări poți aduce în stilul de viață astfel încât să previi aceste lucruri.

Fă sport pentru a evita bolile cardiovasculare

Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă să faci cel puțin 150 de minute de sport, de intensitate medie, pe săptămână. De asemenea, 75 de minute pe săptămână de activitate aerobică sunt suficiente. Activitatea fizică este elixirul tinereții, pentru că ajută sistemul cardiovascular să fie mai eficient.

Mergi la medic cu regularitate

Există un motiv pentru care se spune că în fiecare an ar trebui să ne facem analizele uzuale. Nu există simptome specifice ale hipertensiunii, iar necontrolată poate duce la boli cardiovasculare, explică Centrul de Prevenție și Control al Bolilor.

Ia în calcul dieta DASH

Dacă dieta Mediteraneană este clasată ca fiind una dintre cele mai sănătoase diete, deoarece presupune consumul de grăsimi sănătoase și ingrediente proaspete, dieta DASH este ideală pentru sănătatea inimii. Dacă nu ești familiarizat cu acest stil alimentar, acesta presupune consumul de alimente vegetale, deoarece ajută la scăderea hipertensiunii și îmbunătățește colesterolul, reducând astfel riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Iată câteva aspecte de bază de care să ții cont:

-mănâncă fructe, legume și cereale integrale
-consumă produse lactate scăzute în grăsimi sau fără grăsimi, carne de pește, pui, fasole, nuci și uleiuri vegetale
-limitează consumul de alimente bogate în grăsimi saturate
-limitează consumul de dulciuri și băuturi care conțin îndulcitori

Minimizează stresul

…..

 

Leave A Comment