𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞 𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐦𝐨𝐧𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐢 𝐢𝐧 𝐂𝐡𝐞𝐢𝐥𝐞 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐞𝐬𝐞𝐢

February 9, 2021
286 Views
Salvamontiștii clujeni au fost alertați duminică, 7 februarie a.c., în jurul orei 20:40, în legătură cu faptul că un grup de opt tineri a rămas blocat într-un loc extrem de accidentat în zona Cheilor Dumitresei din comuna Măguri Răcătău.
Tinerii coborau de la lacul Dumitreasa prin cheile râului cu același nume, o zonă unde nu există trasee turistice și nu au mai putut înainta din cauza terenului foarte abrupt, a săritorilor, a gheții, a copacilor căzuți și a întunericului, astfel încât au fost nevoiți să apeleze la ajutorul salvatorilor montani. O echipă formată din șapte salvamontiști s-a deplasat în zonă, i-a reperat pe tineri, i-a echipat cu hamuri și căști și, legați în coardă, i-a coborât, pe rând, până într-o zonă sigură. Acțiunea s-a finalizat la miezul nopții și niciun turist nu a necesitat îngrijiri medicale.
Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, face din nou apel către iubitorii de drumeții să folosească doar traseele turistice marcate, pentru a nu ajunge în situații care le pot pune viața sau sănătatea în pericol.

Leave A Comment

%d bloggers like this: