Bugetul pe anul acesta, aproape de forma finală. Florin Cîțu: Nu este un buget simplu.

February 4, 2021
135 Views

 

“Suntem foarte aproape de a avea o formă finală a bugetului”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern de astăzi. “Nu este un buget simplu”, a subliniat el. Proiectul încearcă să repare anomalii introduse în buget în ultimii 4 ani de zile. Cheltuielile de personal s-au dublat – este un exemplu dat de premier. Prin acest buget trebuie reașezată structura economiei, potrivit lui Cîțu.

“Încă discutăm cu ordonatorii de credite ceea ce eu am cerut tot timpul, acele măsuri de reducere a cheltuielilo”, a afirmat Cîţu la Palatul Victoria.

“Nu este un buget simplu. Este un buget care se uită la perioada 2021-2022, este un buget care începe să repare anomalii introduse în legislaţia din România în ultimii patru ani. Vă dau doar un exemplu: cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016 – 2020 de la 57 de miliarde de lei anual la 110 miliarde de lei. Nu cred că s-a dublat nimic, veniturile nu s-au dublat în România în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Vă dau un singur exemplu”, a declarat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern de astăzi.

“Trebuie să reaşezăm prin acest buget structura economiei, să continuăm să investim”, a adăugat șeful executivului.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: