Prognoza meteo pe două săptămâni: Vremea se va răci treptat, după câteva zile în care temperaturile se vor situa în jurul a 15 grade

February 2, 2021
182 Views

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat, luni, 1 februarie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, potrivit meteorologilor, în prima săptămână vremea se va încălzi treptat şi se vor înregistra valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4…5 grade.

În cea de a doua sătămână vremea se va răci, potrivit ANM, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 şi 6 grade, iar a minimelor între -6 şi -2 grade. Vor fi precipitaţii slabe, izolat în prima parte a intervalului şi pe arii mai extinse în cea de a doua.

….

In Transilvania, până în data de 5 februarie vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi în creştere. Media maximelor va urca de la 4…5 grade, până la 10…13 grade, iar a minimelor de la -1…0 grade, până spre 3…4 grade. În intervalul următor se va răci treptat, astfel că, după data de 10 februarie, media temperaturilor maxime va coborî spre 2…3 grade, iar a minimelor până la -9…-8 grade. Trecător vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, izolat până în data de 5…6 februarie, apoi pe arii mai extinse.

…..

În timp ce la munte media temperaturilor maxime va fi pozitivă în prima săptămână, cu valori de până la 5…6 grade, apoi va deveni negativă, iar în ultimele zile va fi cuprinsă în general între -6 şi -3 grade. Media minimelor termice se va menţine sub zero grade, iar cel mai frig va fi spre sfârşitul celei de a doua săptămâni când aceasta va scădea sub -10 grade. Temporar vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: