Alianța USR PLUS Cluj solicită Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor trimiterea Corpului de Control la ABAST

Conducerea USR PLUS Cluj a solicitat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor luarea de urgență unei poziții oficiale în legătură cu situația semnalată de presa locală și Sindicatul Mureșul din Apele Române cu privire la acțiunile directorului Administrației Bazinale Someș-Tisa (ABAST), OVIDIU VIȘAN, de abuz asupra asupra unei angajate, pentru simplul fapt că și-a întreprins sarcinile de serviciu. De asemenea, alianța solicită trimiterea Corpului de Control al ministerului la ABAST.

În plus, Alianta USR PLUS solicită Ministrului Mediului, Apelor și Padurilor, domnului Barna Tanczos, trimiterea Corpului de Control al ministerului pentru verificarea modului în care OVIDIU VIȘAN a gestionat deversarea ilegală efectuată de Compania de Apă Someș pe parcursul lunii decembrie 2020.

Ca urmare a lipsei de experiență în domeniu și a obedienței pe linie politică, OVIDIU VIȘAN a încercat ascunderea acestei deversări în loc să o stopeze și să diminueze efectele acesteia. Alianța USR PLUS, prin programul de guvernare, dorește profesionalizarea conducerilor instituțiilor publice, a regiilor și societăților la care statul este acționar majoritar, a deconcentratelor și a tot ce ține de administrația publică locală. Numirea prin concurs desfășurat transparent, fără influență politică este singura modalitate de a rezolva situații similare celei semnalate acum.

Prin documentul înaintat, USR PLUS a cerut să fie informat dacă OVIDIU VIȘAN a solicitat HIDROELECTRICA creșterea volumului de apă pe râul Someș pentru creșterea gradului de diluție a materiei fecale deversate de catre Compania de Apă Someș, numărul controalelor efectuate sub mandatul lui OVIDIU CRIȘAN și ce sancțiuni au fost aplicate Companiei de Apă Someș, in condițiile în care deversarea materialelor fecale fară a fi trecute prin stația de epurare este o practica frecventă a companiei clujene.

De asemenea, USR PLUS solicită Președintelui Consiliului Județean Cluj, domnului ALIN TIȘE, să ne spună când a avut loc ultimul control la Compania de Apă Someș și să pună la dispoziție raportul de control.

Alianța USR PLUS Cluj

Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj

Sergiu Hossu, președinte PLUS Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: