Florin Cîțu anunță că Guvernul reanalizează legea salarizării unice și legea pensiilor

January 26, 2021
234 Views

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că Guvernul urmărește să modifice legea salarizării unitare și legea pensiilor, pentru că au creat probleme „sustenabilităţii finanţelor publice” în România, explicând faptul că la pensii se va ține cont de principiul contributivității, iar la salarii vor fi incluse măsuri care să lege veniturile de performanța angajaților.

„Ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme sustenabilităţii finanţelor publice în România”, a declarat Cîțu.

Despre legea salarizării unitare, Cîțu a spus că principiul de la care a pornit nu mai este de actualitate.

„Vorbim de Legea salarizării unitare, care a pornit şi a fost prezentată public ca o lege care elimină inechităţile din administraţia publică şi a creat mai multe probleme prin tot felul de excepţii care au apărut în ultimii ani. Ştiţi bine că atunci când a fost prezentată această lege se spunea că preşedintele României are salariul cel mai mare şi de acolo pornim cu restul salariilor. Nu mai este aşa, preşedintele României nu mai are salariul ce mai mare şi trebuie să reanalizăm această lege a salarizării”, a spus Cîțu.

În redactarea noii legi a pensiilor se va ține cont de principiul contributivității.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: