Mersul pe jos – beneficii pentru inimă, siluetă și articulații

January 19, 2021
112 Views

Mersul pe jos are numeroase beneficii. Te ajută să slăbeşti, îţi protejează inima şi poate fi un excelent remediu pentru durerile articulare.

Oamenii cred deseori că aceasta nu este o formă de mişcare, ci mai degrabă o modalitate de recreere, însă nu este complet adevărat. Dacă măreşti un pic pasul şi simţi că te ard tălpile la un moment dat, e semn că mersul pe jos îşi face treaba, la fel ca un exerciţiu la sală.

Ţine minte că exerciţiile nu înseamnă întotdeauna lac de transpiraţie în jurul tău. Şi mersul pe jos poate fi o formă de mişcare eficientă, dacă o faci zilnic şi, mai ales, dacă grăbeşti un pic pasul. În plus, este o terapie minunată pentru inimă şi siluetă – mersul pe jos arde calorii şi pune muşchiul inimii la treabă!

Află mai jos de ce este mersul pe jos un exerciţiu benefic pentru sănătate!

Mersul pe jos îţi menţine inima tânără

Dacă mergi zilnic pe jos 30 de minute, într-un ritm susţinut, inima ta va avea numai de câştigat.

Cum îţi dai seama că ai un ritm alert? Simplu: în timp ce mergi poţi vorbi, dar nu poţi cânta, deoarece capacitatea pulmonară nu are suficientă forţă pentru a-ţi susţine acest efort – dar este îmbunătăţită pe măsură ce continui să faci mişcare în mod regulat.

În cazul în care îţi este dificil să mergi pe jos o jumătate de oră, poţi împărţi aceste sesiuni în 5, 10 sau 15 minute, în funcţie de cum te simţi confortabil. Şi nu este neapărat nevoie să mergi în ritm alert de la bun început, arată studiile.

Poţi merge 3-5 minute lejer, fără să te forţezi, apoi să continui 15-20 de minute într-un ritm mai alert, iar la final, timp de 3-5 minute, să reduci din nou ritmul. Important este să fii în siguranţă, dar în acelaşi timp să îţi pui corpul în mişcare.

Dacă te simţi în putere şi corpul îţi permite, poţi merge în plan înclinat, poţi urca scări sau poţi combina şedinţe uşoare de jogging cu mers pe jos.

Nu degeaba se spune că mersul pe jos este cel mai complex şi accesibil exerciţiu: nu te costă nimic, îl poţi face oriunde, nu ai nevoie de echipament special, îţi antrenează întreaga musculatură şi nu prezintă nici un fel de contraindicaţie.

Mergi pe jos și slăbeşti

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: