Cum ne programăm pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro

January 18, 2021
192 Views

Adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi persoanele cu boli cronice pot opta pentru una dintre următoarele modalităţi de înscriere pentru vaccinare: prin intermediul medicului de familie sau prin direcțiile de sănătate publică de la nivelul primăriilor, telefonic sau electronic – direct în platforma naţională de programare. Cum se realizează programarea persoanelor direct pe platformă, ne spune pas cu pas Loredana Iordache.

Aplicaţia permite ca programarea să fie făcută şi de un membru al familiei sau de un apropiat care are acces la datele personale.

Autentificarea în platformă se face prin introducerea codului numeric personal şi a codului unic trimis printr-un SMS.

Sistemul recunoaşte dacă persoana are peste 65 de ani, dacă este în evidenţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu boli cronice sau dacă a fost introdusă deja în sistem de către medicul de familie.

Pasul 2 este de completare a datelor de identitate. În cazul persoanelor cu boli cronice, se selectează şi categoria de afecţiuni.

După salvarea datelor, puteţi selecta centrul de vaccinare, data si ora la care doriti să vi se administreze prima doză şi, foarte important, trebuie să alegeţi şi ziua rapelului.

La final, se poate vedea sumarul programării şi este necesară acceptarea declaraţiei de conformitate a datelor.

Cei care doresc pot descărca programarea care conţine datele de prezentare în centrul de vaccinare.

De asemenea, platforma permite modificarea sau anularea programării realizate.

 

Pentru detalii vezi :
Manual de utilizare

Leave A Comment

%d bloggers like this: