Clujul este pregătit pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19. Primaria a pregătit centrele de vaccinare

January 16, 2021
243 Views

“Clujul este pregătit pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19. Primaria a pregătit centrele de vaccinare
Alături de prefectul Mircea Abrudean și viceprimarul Dan Tarcea am prezentat astăzi unul dintre centre de vaccinare amenajate de Primărie, gata pentru a primi de luni, 18 ianuarie, persoanele care doresc să se vaccineze în această a doua etapă, conform strategiei naționale anti-COVID19.

În Municipiul Cluj-Napoca vor fi active de luni un număr total de 6 centre de vaccinare, din cele 10 centre deschise momentan la nivelul județului, în următoarele locații:

– Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. A;
– Centrul Medical Unirea – str. Observatorului nr. 1-2;
– Institutul Inimii „Prof. Dr. Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca – Calea Moților, nr. 19 -21;
– Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” – Cluj-Napoca, str. Traian Moșoiu, nr. 22;
– Spitalul Regina Maria Cluj-Napoca – Calea Dorobanților nr. 29, Cluj-Napoca;
– Centrul Medical MedLife S.A. – Calea Moților, nr. 32.

Primăria Cluj-Napoca are în administrare 11 centre de vaccinare din totalul celor aprobate la Cluj, restul fiind în dotarea unităților sanitare care vor fi deschise etapizat, în funcție de numărul de vaccinuri disponibile în România, de programări și alte necesități.

Invit clujenii cu toată responsabilitatea și sinceritatea să se vaccineze pentru a dobandi imunitate la COVID-19. Personal o sa ma vaccinez.

Voi veni la Școala Ion Creangă sau la oricare alt centru din municipiu care va fi disponibil, conform platformei, pentru a susține acest demers de sănătate publică. Este în interesul public pentru a putea depăși împreună această perioadă de pandemie, pentru a reveni cât mai repede la normalitate, pentru a redeschide școlile, pentru a susține activitatea economică, a salva locuri de muncă.

Consider că vaccinarea este un act de solidaritate, nu doar de salvare a propriei sănătăți, ci de protejare a sănătății celorlalți, și nu în ultimul rând, de protejare a veniturilor si a locurilor de munca.

Mai multe informații despre etapa II de vaccinare care începe astăzi la Cluj-Napoca au fost comunicate de Instituția Prefectului Județul Cluj:

Comunicat de presă – etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19 în județul Cluj

– Începând de astăzi, 15.01.2021, conform cerințelor privind activitățile de vaccinare specifice etapei a II-a, stabilite de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în județul Cluj sunt vaccinate persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale.

– În județul Cluj sunt un număr de 49 centre rezidențiale, iar numărul persoanelor care ar urma să fie vaccinate în perioada următoare este de aproximativ 2.000 persoane, incluzând și personalul care asigură asistența.

-Prin Hotărârea nr. 3 din 14.01.2021, CJSU Cluj a aprobat lista cu centrele care vor funcționa în etapa a II-a.

– Există 30 de locații care vor fi organizate să funcționeze ca centre de vaccinare: 13 în municipiul Cluj-Napoca, 3 în municipiul Turda, 1 în municipiul Câmpia Turzii, 1 în municipiul Gherla, 2 în municipiul Dej, 1 în orașul Huedin, 1 în localitatea Călățele, 1 în localitatea Apahida, 1 în localitatea Chinteni, 1 în localitatea Gilău, 1 în localitatea Băișoara, 1 în localitatea Aghireșu, 1 în localitatea Florești, 1 în localitatea Baciu și 1 în localitatea Mociu. Acestea sunt cuprinse în anexa hotărârii, disponibilă aici: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/…/HCJSU-nr.-3-din-14…

– În primă fază, centrele care vor fi deschise începând de luni sunt în număr de 10 (6 centre comunitare noi și 4 centre medicale care au funcționat și în etapa I):

1. Cluj-Napoca, Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. A – 1 flux;
2. Cluj-Napoca, Centrul Medical Unirea – str. Observatorului nr. 1-2 – 3 fluxuri;
3. Turda – Colegiul Național „Mihai Viteazul” – sala de sport cu cabinet medical – str. Ion Rațiu, nr. 111 – 1 flux;
4. Câmpia Turzii – Hala Agroalimentară Piața Mureșului – str. Mureșului nr. 18 – 1 flux;
5. Dej – Centrul de Servicii Sociale – str. Regina Maria, nr. 26 – 1 flux;
6. Gherla – Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”, str. Fermei nr. 35a – sala de sport – 1 flux;
7. Cluj-Napoca – Institutul Inimii „Prof. Dr. Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca – Calea Moților, nr. 19 -21 – 1 flux;
8. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” – Cluj-Napoca, str. Traian Moșoiu, nr. 22 – 1 flux;
9. Spitalul Regina Maria Cluj-Napoca – Calea Dorobanților nr. 29, Cluj-Napoca;
10. Centrul Medical MedLife S.A. – Calea Moților, nr. 32 – 1 flux.

-Celelalte centre de vaccinare urmează să fie deschise ulterior și etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.” 

Foto : Emil Boc, facebook.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: