5 metode să elimini stresul

January 14, 2021
183 Views

Anumiți factori pot declanșa stresul, iar acesta poate fi destul de inconfortabil, poate produce dureri sau chiar stări de rău. Iată ce să faci.

Stresul face parte din experiența de viață a fiecăruia dintre noi, dar dacă nu este gestionat corespunzător, acesta poate deveni dăunător. Anumiți factori pot declanșa stresul, iar acesta poate fi destul de inconfortabil, poate produce dureri sau chiar stări de rău, motiv pentru care schimbările în stilul de viață sunt absolut necesare.

Fă o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscător
Știm că este dificil să faci această listă mai ales atunci când în jurul tău totul pare că se prăbușește, dar dacă îți arăți recunoștința pentru lucrurile mărunte, precum o cana fierbinte de ceai sau o zi însorită aceste lucruri îți pot reduce anxietatea. Poți începe să ții un jurnal.

Odihnește-te pentru a elimina stresul
Somnul este cel mai bun remediu. În urma unui studiu publicat în jurnalul Nature Review Neuroscience, în 2017, s-a descoperit că persoanele deprivate de somn sunt mult mai reactive la stimulii negativi emoționali față de cei care se odihnesc suficient. Dacă te simți mai stresat ca în oricare altă zi, fă o pauză și încearcă să dormi mai mult.

Joacă-te cu un animal de companie
Potrivit Clinicii Cleveland, simplul fapt că mângâi un animal de companie poate crește nivelul de dopamină și serotonină. Pentru că este o formă de terapie, aceasta reduce stresul și anxietatea.

…..

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: