Iohannis, mesaj pentru Emil Boc în scandalul cu Vlad Voiculescu: Unii politicieni au găsit o metodă să iasă în față

January 13, 2021
156 Views

Klaus Iohannis intervine în disputa dintre primarii de municipii reprezentanți de Emil Boc și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, după ce edilii au acuzat Ministerul Sănătății că îi pune să plătească organizarea centrelor de vaccinare și plata personalului medical aferent.

Nu cred că aceste probleme vor pune în pericol succesul campaniei de vaccinare, cum ele nu sunt probleme reale, sunt probleme fictive, prin care probabil unii au crezut că este posibil să se profileze un pic în plus. Cum nu mai avem campanii electorale, trebuie să găsească politicienii alte metode de a ieși în față”, a declarat Iohannis într-o conferință de presă. Pot să vă spun din surse sigure, de la Președinție, că această ordonanță urmează să fie dată, a fost discutată inclusiv cu menționații primari nemulțumiți, care vor primi sprijinul Guvernului, medicii și personalul medical care va lucra în aceste centre vor fi plătiți, primarii vor amenaja aceste secții și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli. Klaus Iohannis: Boc și Voiculescu, dispute la televizor Primarul Clujului, Emil Boc, și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, au avut duminică un schimb de replici acid, într-o emisiune la televizor pe tema proiectului de ordonanță de urgență referitoare la organizarea centrelor de vaccinare anti COVID-19.
„Dacă totuși avem o dimensiune și o viziune europeană, orice ministru ar trebui să știe din Guvernul României că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani. Sarcini suplimentare se dau dacă ai alocată resursă suplimentară. Asta nici măcar nu într-un proiect de OUG, nici într-un extemporal la dirigenție la clasele I-IV nu se face, darămite la nivelul unei țări europene!”, i-a transmis Boc lui Voiculescu.

În replică, ministrul sănătății i-a transmis acestuia că dialogul nu ar fi trebuit să fie purtat prin presă și că Boc are numărul său de telefon, dar și pe cel al premierului Florin Cîțu.

Leave A Comment

%d bloggers like this: