Prefectul Mircea Abrudean în calcul pentru funcția de Secretar General al Guvernului

January 7, 2021
366 Views

“Prim-ministrul Florin Cîțu are o listă scurtă de trei nume pentru funcția de Secretar General al Guvernului (SGG), o instituție-cheie din cadrul executivului, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Lucian Heiuș (55 de ani), deputat PNL de Hunedoara în legislatura 2016 – 2020, a fost anul trecut propunerea lui Florin Cîțu pentru Ministerul Finanțelor în guvernul pe care a fost desemnat să îl conducă după demiterea Cabinetului Orban prin moțiune de cenzură. Cîțu și-a depus însă mandatul de premier desemnat în martie 2020, cu doar câteva minute înainte de ședința Parlamentului în care era programat votul de învestitură.

Inginer de profesie, Heiuş a lucrat în sectorul privat până în 2005, ulterior având mai multe funcţii de conducere în direcţiile de Finanţe Publice din Hunedoara şi Timiş, scrie News.ro.

Heiuș este absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic din Cluj-Napoca şi al Facultăţii de Management Turistic şi Comercial din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” Bucureşti.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, începând cu anul 1990, Heiuș a lucrat la Întreprinderea de Vagoane Arad ca inginer, apoi la două societăţi pe acţiuni profilate pe producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte din blană naturală, până în anul 2005 când a fost angajat la Direcţia Finanţelor Publice Hunedoara ca director executiv.

Din octombrie 2012 până în martie 2013 a condus Uzina Mecanică Orăştie, apoi, timp de trei luni, în 2013, a fost director executiv al Camerei Agricole Judeţene Hunedoara, iar în iunie 2013 a obţinut funcţia de director general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice – Direcţia Generală a Domeniilor Reglementate Specific.

În august 2013 a devenit director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara şi a rămas în cadrul acestei instituţii până în noiembrie 2015.

Mircea Abrudean (35 de ani), s-a înscris în PNL de la vârsta de 18 ani. El a fost numit prefect al județului Cluj la finalul lui 2019, după preluarea guvernării de către liberali.

Potrivit pressone.ro, Abrudean este cunoscut îndeosebi pentru numeroasele contracte de consultanță încheiate de firmele sale cu primăriile din județ (detalii aiciaici și aici). El este un apropiat al fostului lider PNL Cluj, Marius Nicoară, căzut în dizgrație și trecut la ALDE și apoi revenit în PNL. ”Nu mă voi dezice niciodată de Marius Nicoară. El m-a crescut politic, nu am cum să spun altceva. Am învățat foarte multe de la el”, declara Abrudean anul trecut, într-un interviu pentru presa locală.

Tănase Stamule (38 de ani) este considerat unul dintre oamenii apropiați de fostul premier Ludovic Orban, care l-a numit la finalul lui 2019 în funcția de consilier pe probleme economice în guvernul pe care l-a condus până în toamna anului trecut.

Stamule este profesor la Academia de Științe Economice din București și a fost consilier local la Primăria Sectorului 1 între 2012 și 2016.

sursa G4MEDIA

Postul de Prefect al Clujului este dorit  de USR-PLUS , iar Abrudean ar fi avansat la Bucuresti , tocmai pentru a sprijinii marile proiecte ale Clujului ,

Mircea Abrudean este un  OM care cunoste foarte bine situatia de la Cluj, mai ales ca in perioada 2004-2008 a fost consilierul Presedintelui de atunci al Consiliului Judetean , Marius Nicoara , perioada care a fost un MARE BUN DE DEZVOLTATRE A JUDETULUI CLUJ.

Un om cu BUN simț si mare putere de muncă.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: