Daniel Buda – Tinerii absolvenți din România au oportunitatea de a obține stagii plătite la Comisia Europeană!

“Comisia Europeană a dat startul înscrierilor pentru programul de stagii plătite ”Blue Book”. Sunt căutați stagiari care să învețe, timp de 5 luni, ce înseamnă să lucrezi într-o instituție europeană. De două ori pe an, Comisia Europeană oferă stagii plătite de pregătire, în domeniul administrativ sau traduceri. Anul acesta, sunt 1800 de stagii puse la dispoziție. Începând cu 1 martie sau 1 octombrie, cursanții acumulează experiență practică în elaborarea politicilor UE într-un mediu multicultural.

Acest stagiu vine în ajutorul cetățenilor de a cunoaște instituțiile europene și implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi. Mai mult, stagiul reprezintă ocazia pentru mulți participanți de a-și clădi o carieră într-o instituție europeană.
Înscrierile au loc până în 29 Ianuarie 2021. Preselecțiile se organizează în perioada februarie-martie, iar selecția efectivă a candidaților se desfășoară în lunile ianuarie-septembrie, urmând ca stagiarii selectați să își desfășoare stagiu în perioada 1 octombrie 2021- 28 februarie 2022. Pentru mai multe detalii, vă invit să accesați link-ul următor: https://ec.europa.eu/stages/home_en…” arata eurodeputatul Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: