Premierul Florin Citu : Intentia noastra este ca de la jumatatea saptamanii viitoare sa trecem la etapa a doua de vaccinare

January 6, 2021
191 Views

Guvernul intenţionează ca de la jumătatea săptămânii viitoare să înceapă etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19, a declarat premierul Florin Cîţu, marţi, într-o videoconferinţă cu prefecţii, organizată în sistem online.

În acest context, a vorbit de necesitatea pregătirii celor peste 900 de centre de vaccinare din ţară.

“Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare şi asta înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor. E vorba de 932 de centre şi aici este nevoie de susţinerea dumneavoastră. (…) Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale”, a spus Cîţu.

El s-a referit la situaţia vaccinării până în prezent, apreciind că “ritmul este cel bun”.

“Avem o provocare să derulăm acest program de vaccinare cât se poate de bine. A început mai lent, dar am văzut că ieri deja aveam 230 de centre care funcţionau şi cred că ritmul este cel bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează, şi cred că am început să avem un ritm, ajungem la 20.000 de vaccinări pe zi. Este un ritm foarte bun în această perioadă, dar trebuie să accelerăm acest ritm”, a arătat prim-ministrul.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: