Ai răcit? Evită aceste alimente și băuturi, pentru că îți pot agrava simptomele

December 18, 2020
257 Views

Ai răcit sau ai luat gripă? Încearcă să eviţi aceste 4 categorii de alimente și băuturi care îți pot înrăutăți simptomele. Ultimul lucru de care ai nevoie este să îţi înrăutăţeşti starea de sănătate.

Sucurile şi dulciurile slăbesc organismul în lupta cu infecțiile
Este adevărat că sucul de portocale îţi oferă o doză bogată de vitamina C, dar variantele din comerţ conţin cantităţi mari de zahăr care cauzează inflamaţii în organism şi slăbesc capacitatea celulelor albe de a lupta împotriva infecţiilor, scrie thehealthy
Nu ar trebui să te surprindă faptul că acelaşi avertisment este valabil şi pentru alimente cu un conţinut ridicat de zahăr: prăjituri, bomboane, cereale şi cam toate dulciurile pe care te gândeşti să le mănânci atunci când ai răcit.

O alternativă mai bună pentru tine este ceaiul de ghimbir sau apa caldă cu lămâie, turmeric, scorţişoară şi miere de albine.
Dacă simţi nevoia unei gustări dulci, optează pentru un fruct proaspăt sau popcorn. Şi după ce te vei simţi mai bine în câteva zile, te vei bucura că nu ai ales punga de caramele!

Ai răcit? Evită lactatele, mai ales dacă tușești
În ciuda anumitor păreri, laptele, iaurtul şi produsele lactate nu influenţează producţia de mucus în organism. Cu toate acestea, în cazul anumitor persoane, lactatele ar putea face mucusul deja existent mai gros şi mai dur. Aşa că, dacă observi că lactatele au un efect dăunător asupra mucusului, ar fi bine să limitezi consumul de lactate sau să renunţi la ele pentru o perioadă.

În cazul în care nu observi schimbări, este bine de ştiut că produsele lactate sunt o sursă excelentă de proteine şi vitamina D care pot ajuta organismul să lupte împotriva infecţiilor. În plus, iaurtul conţine probiotice, un element important în echilibrarea bacteriilor din stomac.

Nu bea alcool dacă ai răcit! Deshidratează și duce la apariția febrei

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: